"Εθνική Ελλάδος" : Πώς μου φάνηκε η νέα σειρά του Γ. Καπουντζίδη

2015-01-21 18:58

Γράφει: Μαίρη Κάντα

Εχθές, παρακολούθησα το δεύτερο επεισόδιο της "Εθνικής Ελλάδος" του Γ. Καπουντζίδη και τώρα έφτασε η στιγμή να γράψω τις εντυπώσεις μου. Η νέα αυτή σειρά είναι επίκαιρη, θίγει κοινωνικά θέματα όπως η αναπηρία, ο ρατσισμός, ο ναζισμός, η οικονομική κρίση, η ανεργία και δίνει αληθινά μηνύματα. Προσωπικά, δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει άλλη ελληνική τηλεοπτική σειρά που να έχει κάποιο παιδί με αναπηρία. Ο γνωστός σεναριογράφος ωστόσο τόλμησε και έβαλε ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τόλμησε επίσης να αναφερθεί στους ναζιστές. Ποιός δεν ανατρίχιασε με την αντίδραση της "μάνας" που συνειδητοποιεί πως ο γιος της είναι ναζιστής; Ποιος δεν δάκρυσε με το "φοβάμαι" της Κωνσταντίνας Μιχαήλ;

Η "Εθνική Ελλάδος" δεν μοιάζει με τις προηγούμενες δουλειές του Γ. Καπουντζίδη.Είναι μία γλυκόπικρη σειρά, ένας συνδυασμός κωμικών και δραματικών στοιχείων, μία συνεχής εναλλαγή των συναισθημάτων του τηλεθεατή. Ο Γιώργος Καπουντζίδης, φέτος, κατάφερε να γράψει ένα εξαιρετικό σενάριο και να κερδίσει ακόμα και τους πιο δύσκολους τηλεθεατές.

Αγάπησα το πρώτο επεισόδιο της σειράς, λάτρεψα το δεύτερο και είναι ακόμα η αρχή. Ανυπομονώ να δω το επόμενο επεισόδιο και το πώς θα εξελιχθούν οι χαρακτήρες της σειράς. Αν το 2007 ο γνωστός σεναριογάφος μας προέτρεπε να κλείσουμε την τηλεόραση, τώρα μας προσκαλεί να την ξανανοίξουμε για να ονειρευτούμε, να προβληματιστούμε, να συγκινηθούμε.