"Ο Κύκλος του Έρωτα" στο θέατρο "Αλκμήνη"

2014-11-03 18:39

Στο θέατρο "Αλκμήνη" θα παρουσιαστεί το έργο "Ο Κύκλος του Έρωτα" του Αρθουρ Σνίτσλερ από το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, σε σκηνοθεσία Νότη Παρασκευόπουλου.

Το έργο σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας ολόκληρης κοινωνίας τολμώντας μιας κάθετη τομή στη ψυχολογία των σχέσεων και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα..Γραμμένο το 1897 το έργο θεωρήθηκε πορνογραφικό και απαγορεύτηκε αμέσως όπου και αν παίχτηκε. Ο Σνίτσλερ, δεχόμενος απειλές ακόμα και για την ίδια του τη ζωή,αρνήθηκε ως το θάνατό του την παραχώρηση των δικαιωμάτων του έργου του, που παρέμεινε άπαιχτο για 60 ολόκληρα χρόνιαΜε την άνοδο του Ναζισμού στην εξουσία το 1933, κάηκαν στην πυρά όσα αντίγραφα του έργου μπορούσαν να βρεθούν, καθώς οι Ναζί τον θεωρούσαν έναν εκφυλισμένο Εβραίο πορνογράφο.

 Σήμερα, «Ο Κύκλος του Έρωτα» μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής καταφέρνοντας, ύστερα από πολλές δυσκολίες, να κατοχυρωθεί ως ένα έργο κλασικού ρεπερτ

Υπόθεση:  Δέκα ζευγάρια στη Βιέννη, επιδίδονται σε μια περίτεχνη σκυταλοδρομία σεξουαλικών συναντήσεων σπάζοντας τα όρια που  θέτουν η κοινωνική θέση, ο πλούτος και η συζυγική αφοσίωση. 

Συντελεστές

Συγγραφέας: Άρθουρ Σνίτσλερ
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νότης Παρασκευόπουλος
Επιμέλεια Κίνησης: Γιάννης Πολύζος

Παίζουν: Ελίνα Γιαννάκη, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Γιάννης Μοναστηρόπουλος, Νότης Παρασκευόπουλος

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€
Φοιτητές: 7€
Σπουδαστές Δραματικών Σχολών, Άνεργοι: 5€

 

Θέατρο Άκης Δαβής (πρώην Αλκμήνη)

Αλκμήνης 8, Αθήνα, +302103428650, http://www.theatro.gr

Σάββατο & Κυριακή, στις 21:30

Διάρκεια: 80'