"Το πιλάφι των Χερουβείμ» στο πολυχώρο «Yolo». Συνέντευξη με τους συγγραφείς της παράστασης

2014-12-05 19:31

Eπιμέλεια: Μαίρη Κάντα

 

Η μουσικό-θεατρική παράσταση «Το πιλάφι των Χερουβείμ»,με αφορμή τα 100 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου που γιορτάζονται φέτος, θα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο πολυχώρο YOLO, στο Γκάζι (Πειραιώς 102)

Την σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει η  Ρέινα Εσκενάζυ και το κείμενο το έχουν γράψει ο Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Αργύρης Γιαμάλογλου.

Στη παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Μαρία Ανδρούτσου, Μαργαρίτα Γκινοσάτη, Βίκυ Κουλιανού, Δημήτρης Παπάζογλου, Γιώργος Παράσχος, Άννα Φωτοπούλου και Πόπη Χριστοδούλου σε ρόλο-έκπληξη.

Επικοινωνήσαμε με τους δύο συγγραφείς του έργου για να μάθουμε περισσότερα για την παράσταση που θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 21:30 μμ.  «Είναι από τα θέματα που με χαρακτηρίζουν ως συγγραφέα και μου ερεθίζουν την φαντασία. Πρόκειται για μια μαύρη μεταφυσική κωμωδία στην οποία έξι άνθρωποι, μετά από μια ζωή μέσα στις κραιπάλες, φτάνουν στον Παράδεισο και αποφασίζουν να τον φέρουν λίγο... "στα μέτρα τους"!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Καποδίστριας.

Όταν ρωτήθηκε για τον τίτλο, μας είπε: «Είναι ένας τίτλος που από την μία παραπέμπει στο μεταφυσικό του θέματος, ενώ παράλληλα μας δηλώνει πως «το πιλάφι των Χερουβείμ» κρύβει ένα μυστικό. Ένα μυστικό που θα αποκαλυφθεί στη σκηνή του πολυχώρου «YOLO».

Ο Αργύρης Γιαμάλογλου, απόφοιτος του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής « Tabula Rasa» είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται συγγραφικά με τον δάσκαλο του Παναγιώτη Καποδίστρια. ( η πρώτη φορά ήταν στη θεατρική παράσταση «Δεν θα με τρελάνεις εσύ, εμένα!» "Δεν θα με τρελάνεις εσύ, εμένα!" στο θέατρο "Αθηνά" ) Για αυτή την συνεργασία είπε: «Το ότι συνεργάζομαι με τον Παναγιώτη Καποδίστρια για δεύτερη φορά μου δίνει μεγάλη χαρά αλλά και σιγουριά γιατί είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά το αντικείμενο του και το κάνει με μεγάλη αγάπη. Παραμένει δάσκαλος για μένα και κάθε φορά που δουλεύω μαζί του μαθαίνω και κάτι παραπάνω. Είναι πολύ σημαντικό ότι με εμπιστεύτηκε ξανά. Ελπίζω να τριτώσει το “κακό”.»

Τέλος, ο Αργύρης αναφέρει: «Θα έλεγα στον κόσμο που θα επιλέξει την παράστασή μας ότι θα φροντίσουμε να περάσει καλά, να ψυχαγωγηθεί και να ταξιδέψει στον ελληνικό κινηματογράφο μέσα από μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε.»