Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την ορκωμοσία στον Δήμο Αθηναίων

2014-08-29 16:44

 

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Αστυνομία εν όψει της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας που θα γίνει στις 5 το απόγευμα. Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που ορκίζονται είναι ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δύο συγκεντρώσεις, των αντιφασιστικών οργανώσεων στην Ιερά Οδό, και των χρυσαυγιτών επί της Πειραιώς.

Από τις 2 το μεσημέρι έχει κλείσει ο χώρος όπου θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας και πρόσβαση έχουν μόνο όσοι βρίσκονται στη λίστα προσκεκλημένων του δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αμφιθέατρο όπου θα γίνει η ορκωμοσία θα βρίσκονται μόνο τα άτομα που θα ορκιστούν.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στην γύρω περιοχή, λόγω των συγκεντρώσεων που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν.

Μετά τις 4 το απόγευμα έφτασε στο χώρο, συνοδεία αστυνομικών του τμήματος μεταγωγών, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει λάβει ολιγόωρη άδεια εξόδου από τη φυλακή για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας. 

Έχει παραχωρηθεί, μάλιστα, ένα γραφείο για την προσωρινή παραμονή του Ηλία Κασιδιάρη μέχρι να γίνει η ορκωμοσία.

Υπενθυμίζεται ότι σε εκρηκτικό κλίμα έγιναν οι τελετές ορκωμοσίας στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σακελλαρίδης: Αγώνας ενάντια στο φασισμό

Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» δήλωσε:

«Ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο "συμβόλαιο" που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη. Δηλαδή:

»Αγώνας για μια Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας».

Πηγή:in.gr