Για την αρπαγή της κόρης του δικάζεται πατέρας

2014-09-01 12:03
 
 
Για την αρπαγή πριν από έξι χρόνια από την Κω της μόλις 3,5 ετών κόρης του, κατηγορούμενος θα βρεθεί ημεδαπός στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Η εξαφάνιση της μικρής Ζαχαρένιας τον Αύγουστο του 2008 απασχόλησε την κοινή γνώμη. Για την υπόθεση είχαν ενημερωθεί οι διωκτικές αρχές της χώρας μας και του εξωτερικού και ο σύλλογος "Το χαμόγελο του Παιδιού" ο οποίος ενημέρωνε τους πολίτες για την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού., 
Αν και η επιμέλεια της μικρής Ζαχαρένιας είχε δοθεί στη μητέρα της, ο πατέρας της στις 2 Αυγούστου του 2008 πήρε το παιδί και για περίπου πέντε μήνες ζούσαν μαζί στο εξωτερικό.
Στις 27 Δεκεμβρίου 2008 παιδί και πατέρας εντοπίστηκαν σε χώρα του εξωτερικού. (στη Πολωνία σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», στη Γαλλία σύμφωνα με τον πατέρα).
Η μητέρα του παιδιού  δύομισι μήνες μετά την εξαφάνιση είχε δηλώσει στα "Νέα"«Η Ζαχαρένια είναι μόλις τριάμισι χρόνων. Την πήρε ο πατέρας της παραβιάζοντας τη δικαστική απόφαση για την επιμέλεια και εξαφανίσθηκε. Μετά την αρπαγή κάθε γέφυρα επικοινωνίας μου με το παιδί έχει κοπεί.Οι Αρχές θεωρούν τη γονική αρπαγή ως ενδοοικογενειακό πρόβλημα και αποφεύγουν να αναμειγνύονται. Επικρατεί η αντίληψη ότι το παιδί δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Δεν λαμβάνουν υπόψη το πόσο τραυματική είναι αυτή η εμπειρία για ένα παιδί: απομακρύνεται βίαια από την καθημερινότητά του, αλλάζει απότομα η ζωή του»
.
Μετά τον εντοπισμό του παιδιού, ο πατέρας τον Ιανουάριο του 2009 με επιστολή του στην ίδια εφημερίδα εξηγούσε τους λόγους που τον ανάγκασαν να πάρει το παιδί του στο εξωτερικό.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 25 Σεπτεμβρίου 2014.