Για όμορφα μαλλιά και δέρμα, ρυζόνερο

2014-08-30 14:45

Οι γυναίκες στη Ασία χρησιμοποιούσαν νερό από ρύζι για αιώνες για όμορφο δέρμα και μαλλιά. Το ρύζι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και "pitera". Το "pitera" είναι ευεργετικό για την αναζωογόνηση και την φυσική λάμψη του δέρματος.

Για να φτιάξετε το ρυζόνερο χρειάζεστε:


- Μισό φλιτζάνι ρύζι βιολογικής καλλιέργειας
- Νερό
- Γυάλινο βάζο με καπάκιΠάρτε το μισό φλιτζάνι από το ρύζι  και γεμίστε το με νερό μέχρι το ρύζι να καλυφθεί. Χρησιμοποιείτε μόνο ρύζι βιολογικής καλλιέργειας, επειδή είναι απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα ή λιπάσματα. Αφήστε το ρύζι να μουλιάσει για λίγα λεπτά έως ότου το νερό γίνει θολό. Αν νομίζετε ότι το ρύζι δεν είναι καθαρό, μπορείτε να κρατήσετε το νερό μετά τη δεύτερη πλύση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλο τόνερ. Ρίχνουμε αυτό το νερό σε ένα γυάλινο βάζο, το φυλάμε στο ψυγείο και θα διαρκέσει για 4-5 ημέρες.

Καθαρίστε το πρόσωπό σας, μετά βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο ρυζόνερο και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. Αυτό θα βοηθήσει να σφίξετε τους πόρους και να λάμψη το δέρμα. Το ίδιο νερό θεωρείται ένα εξαιρετικό μαλακτικό μαλλιών. Μετά το λούσιμο, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με αυτό και αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.