Μέγαρα: Απάτη με ψεύτικες θέσεις εργασίας

2014-09-18 10:21

 

Κομπίνα στα Μέγαρα έχει στήσει 58χρονος, ο οποίος υπόσχεται στα θύματά του θέσεις εργασίας σε εργοτάξια, με αντίτιμο ένα χρηματικό ποσό που κυμαίνεται από 500 έως 2000 ευρώ, σύμωνα με καταγελίες των θυμάτων του.

 

Ο 58χρόνος συστήνεται με το όνομα Βίκτωρας, εμφανίζεται ως τοπογράφος-μηχανικός και πλησιάζει τα υποψήφια θύματά του με διάφορα προσχήματα. Στη συνέχεια προτείνει στο υποψήφιο θύμα να αναλάβει μια καντίνα εργοταξίου, παρουσιάζοντας το ως μεγάλη ευκαιρία, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η εταιρεία αναλαμβάνει τα πάγια έξοδα, ενώ τα έσοδα είναι πολλά. 

Στη προσπάθεια του να πείσει τον ενδιαφερόμενο του, πηγαίνουν μαζί στο χώρο όπου υποτίθεται ότι θα κατασκευαστεί η καντίνα. Εκεί υπάρχουν μόνο κάποια παλιά κτίσματα και ένας γερανός. Τέλος, ζητά ένα χρηματικό ποσό ως "λάδωμα" στον υπεύθυνο, το οποίο πρέπει να καταβάλλει ο ενδιαφερόμενος την ίδια κιόλας ημέρα, ώστε να μπουν οι υπογραφές και να κατοχυρωθεί η δουλειά, επειδή όπως λέει, υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Μετά την καταβολή των χρημάτων, παρουσιάζει ένα συμφωνητικό με γνήσια σφραγίδα της εταιρείας, όπου αναφέρεται ότι εν λόγω εταιρεία σου δίνει το δικαίωμα χρήσης της καντίνας, καθώς και όλα τα μηχανήματα που χρειάζονται για τη λειτουργία της. 

Το θύμα υπογράφει, αναμένοντας την ημέρα που θα είναι έτοιμη η καντίνα, ώστε να ξεκινήσει δουλειά. Φυσικά στην πορεία ο 58χρονος εξαφανίζεται, ενώ η εταιρεία δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο άτομο, ούτε την γυναίκα που παρουσιάζει ως βοηθό της αρχιλογίστριας.

 

 

Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει στο παρελθόν και από κατοίκους στο Ζευγαλιατιό και διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, έχουν πέσει θύματα της εν λόγω κομπίνας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκρεμμούν μηνύσεις εναντίον του 58χρονου.