Μπατίστα: "Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό"

2015-02-05 12:52

Ο Εστεμπάν Μπατίστα λίγο πριν την αναχώρηση των Νταμπλούχων για το Βερολίνο, δήλωσε ότι η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άλμπα είναι η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να πάρει το πρώτο του διπλό στο Top-16 της Euroleague.

''Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να πάρουμε ένα ματς μακριά από την έδρα μας κάτι που θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας. Να χτίσουμε χαρακτήρα... Πρέπει να παίξουμε όπως στο ΟΑΚΑ γιατί είναι ευκαιρία να πάρουμε μια σπουδαία νίκη. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα εκτός έδρας ματς είναι πως δεν έχουμε την ίδια συγκέντρωση με τους αγώνες στο ΟΑΚΑ.

Πρέπει να βρούμε τον τρόπο και το ρυθμό να παίξουμε όπως στην Αθήνα. Ήμασταν κοντά στο σκορ σε αρκετά παιχνίδια μακριά από το "σπίτι" μας αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση για να κερδίσουμε. Πρέπει αυτό να αλλάξει προκειμένου να βελτιώσουμε τη θέση μας στον όμιλο'' είπε αρχικά ο Ουρουγουανός σέντερ.

Αναφορικά με την Άλμπα, ο Λατινοαμερικάνος σέντερ σχολίασε: ''Η Άλμπα διαθέτει μια σκληρή και πολύ επιθετική ομάδα. Παίζει δυνατά στην άμυνα βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ, ενώ στην επίθεση προσπαθεί να τρέξει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Ήταν σημαντικό ότι πήραμε ανάσες το Σαββατοκύριακο. Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας και ξεκουραστήκαμε λίγο. Πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ματς της Γερμανίας''.

Τέλος, ο Μπατίστα μίλησε και για την προσθήκη του Γκανί Λαβάλ: "Ο Λαβάλ είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα βοηθάνε και περιμένουμε και από τον Λαβάλ να μας βοηθήσει. Είναι βέβαιο πως έχει πολλά προσόντα και είναι καλός παίκτης",κατέληξε

Πηγή: prasinanea.gr