Μπότσια: Νίκη για την ελληνική ομάδα στο Λονδίνο

2014-09-02 15:46

Η εθνική μας ομάδα του Μπότσια ζευγάρια ΒC3 επέστρεψε νικήτρια από το Λονδίνο. Η ελληνική ομάδα προσκλήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Παραολυμπιακής Ημέρας της Μεγάλης Βρετανίας ως η νικήτρια του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» και συμμετείχε σε φιλικό αγώνα απέναντι στην αντίστοιχη της Αγγλίας. Με αρχηγό τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη και συμπαίκτες τον Αλκιβιάδη Λέκκα και την Άννα Ντέντα η ομάδα  κέρδισε την Αγγλία έπειτα από έναν πολύ δυνατό αγώνα με σκορ 4-3. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό πάρκο του Λονδίνου «Queen Elizabeth», στο γήπεδο Copper Box.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης τόνισε τα εξής:« Η πρόσκληση της Ελλάδας για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, αποτέλεσε τεράστια τιμή για την ΕΠΕ και το ελληνικό Μπότσια. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τέσσερα παραολυμπιακά αθλήματα, όπου οι Εθνικές ομάδες της Αγγλίας αγωνίζονταν εναντίον των καλύτερων αθλητών Παγκοσμίως. Ήταν μία πολύ μεγάλη διοργάνωση, με γεμάτα από κόσμο γήπεδα, παρουσιαστές αγώνα, πρωτοποριακά στημένα γήπεδα, που προωθήθηκε πάρα πολύ από την Βρετανική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αγγλίας. Μέσω αυτής της Παραολυμπιακής γιορτής, δόθηκε στο Μπότσια η χροιά που είναι απαραίτητη για να γεμίσουν τα γήπεδα με κόσμο. Επιπλέον, έξω από τα γήπεδα υπήρχαν διαδραστικά εργαλεία, όπου τα παιδιά μπορούσαν να δοκιμάσουν παραολυμπιακά αθλήματα, και είχε ιδιαίτερα υψηλή προσέλευση»,

Επόμενη διοργάνωση για το Μπότσια αποτελεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014 που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο 19-28 Σεπτεμβρίου και στο οποίο η Ελλάδα θα συμμετάσχει με αθλητές και στις τέσσερις κατηγορίες.