Μυστικά για ένα τέλειο ραντεβού

2014-08-28 00:48

Γράφει: Έλενα Καρύδη

 

Υπάρχουν πολλοί κώδικες επικοινωνίας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο πρώτο μας ραντεβού με τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει. Καλύτερα όμως να μην χρησιμοποιήσουμε κανέναν. 

Καλώς ή κακώς, τα πρώτα ραντεβού είναι και τα πιο βασικά για να καταλήξει ο καθένας μας στα συμπεράσματά του. 

Βασικό χαρακτηριστικό που μας «απειλεί» είναι το άγχος μας για να είμαστε αρεστοί. Δεν χρειάζεται όμως να πιέσουμε σε αυτό τον τομέα τον εαυτό μας, διότι σημασία έχει να αρέσουμε στον άλλο/άλλη όπως είμαστε πραγματικά και όχι κατόπιν προσπάθειας. Να είστε ο εαυτός σας.

Έπειτα δεν χρειάζεται να δώσουμε υπερβολική έμφαση στην εμφάνισή μας. Επιλέγουμε από κοινού ένα μέρος που θα μας επιτρέπει να είμαστε χαλαρά ντυμένοι και που θα μας επιτρέπει να συζητάμε χωρίς να χρειάζεται να υψώνουμε τον τόνο της φωνής μας για να ακουστούμε στον διπλανό μας.

Είναι πολύ σημαντικό να κοιτάτε τον άνθρωπο απέναντί σας στα μάτια και να είστε καλός ακροατής και ευγενικός ομιλητής. Δεν είναι πρέπον ούτε γοητευτικό να μιλήσετε για τα προβλήματα της ζωής σας ούτε να γκρινιάξετε για πρώην ή οτιδήποτε.

Σκοπός του πρώτου ραντεβού είναι να είστε και οι δυο θετικοί για να κατευθύνετε την πορεία ενός δεύτερου ραντεβού, αν σας ενδιαφέρει. Καλό είναι στην ομιλία σας να μην μονοπωλείτε το θέμα στον εαυτό σας.

Προτείνω το ραντεβού σας να μην κρατήσει περισσότερο από ένα δίωρο για να μην βαρεθεί κανένας σας και να ανυπομονείτε να ξαναβρεθείτε.

Η γυναίκα από την μεριά της, αν ενθουσιάστηκε και εκτίμησε το ραντεβού, ας το δείξει χωρίς να είναι υπερβολική, για να βοηθήσει το άλλο φύλο να εκφράσει με θάρρος την επιθυμία του, αν όντως είναι θετική, για ένα δεύτερο ραντεβού.

Αν για κάποιο λόγο κάποιος από τους δύο σας απογοητευτεί, μην βιαστείτε να «ακυρώσετε» τον άνθρωπο απέναντί σας . Δώστε μια ακόμη ευκαιρία και στον άλλο/άλλη αλλά και στον εαυτό σας πριν καταλήξετε σε τελικά συμπεράσματα. Ακόμη και θετική γνώμη να σχηματίσετε αυτή μπορεί κάλλιστα να αλλάξει στην πορεία.

Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή όπου η λέξη και έκφραση «συμβιβασμός» έχει ξεχαστεί. Προσπαθείτε όμως να την έχετε μέσα σας γιατί και με εμάς πάντα κάποιος θα χρειαστεί να συμβιβαστεί αν πραγματικά μας θέλει όπως είμαστε. 

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους σας.