Οι σχέσεις σήμερα

2014-08-28 00:40

Γράφει: Μαίρη Κάντα

 

Στη σημερινή εποχή, την εποχή των γρήγορων ρυθμών, άλλαξαν και οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων. Οι σχέσεις έγιναν πια "fast food". Ναι, αλήθεια, δεν κάνω πλάκα. ...Αν κοιτάξετε τριγύρω θα το διαπιστώσετε και εσείς. Σχέσεις fast food και το πιστεύω.

Την μία μέρα το αγόρι συναντά το κορίτσι την άλλη ετοιμάζονται να συζήσουν και την μεθεπόμενη χωρίζουν! Την μία μέρα το ζευγάρι βγαίνει για το "πρώτο ραντεβού" και την επομένη το κορίτσι είναι έγκυος! Δεν είναι "fast food" αυτό;

Έχει χαθεί πια το μέτρο, τα όρια, ο ρομαντισμός στις σχέσεις. Πρώτα υπήρχε το "πρώτο ραντεβού", το "πρώτο φιλί", η "πρώτη φορά". Υπήρχε το κοκκίνισμα στα μάγουλα των κοριτσιών κάθε φορά που "τυχαία" έπεφταν  πάνω στο ενδιαφερόμενο αγόρι. Το νευρικό και άκρως εκνευριστικό γέλιο του αγοριού που έδειχνε το ενδιαφέρον του για σένα.

Κάποτε υπήρχαν φράσεις όπως "Θα τα φτιάξουεμε;" "Θέλεις να γίνεις το κορίτσι μου;" Κάποτε ο άντρας πρόσφερε στη γυναίκα ένα λουλούδι για να της εκφράσει την αγάπη του και αυτή το κρατούσε για χρόνια φυλαχτό. Κάποτε στο "πρώτο ραντεβού" ο άντρας έλεγε στιχάκια αγάπης στη κοπέλα του και την συνόδευε στο σπίτι της...

Σήμερα, το "πρώτο ραντεβού" γίνεται συνήθως μέσω διαδικτύου.Πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών...Το αγόρι στο κορίτσι: "έχεις ωραία φωτό. Θα με κάνεις add; " Μία διαδικτυακή σχέση μόλις ξεκίνησε.

Μα και η αξία του γάμου έχει πια αλλάξει.. Κάποτε οι γάμοι γίνονταν με την παρουσία ελάχιστων συγγενών και οι νεόνυμφοι ήταν πολύ ευτυχισμένοι. Σήμερα οι νεόνυμφοι είναι ευτυχισμένοι μόνο αν ο γάμος τους είναι ανοικτος και οι καλεσμένοι τους φέρουν καλά δώρα. Επίσης, η αλλαγή της κατάστασης στο Facebook από single σε married κατοχυρώνει το σημερινό γάμο.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου λείπει αυτό το "κάποτε"....