Ουιλιαμ Σαίξπηρ "Βασιλιάς στο θέατρο "Βαφείο"

2014-09-23 10:41

Από το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Βασιλιάς Ληρ" στο θέατρο 'Βαφείο".Το έργο, μεταφράσμένο από τα αρχαία ελληνικά από την ελληνική έκδοση του 1608-Quarto, θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 8:30 και κάθε Κυριακή στις 7:30 το βράδυ. 

Ο Γιάννης Βούρος έχει κάνει την μετάφραση και την σκηνοθεσία του έργου, ενώ ερμηνεύει τον ρόλο του ""Ληρ". Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Σκούπα, Γεωργία Ζώη, Γιώργος Γεωργίου, Πηνελόπη Σταυροπούλου, Ελένη Σταυράκη, Νίκος Καραγεώργης, Θοδωρής Αρεστός, Γιώργος Βούτος Γρηγόρης, Σερμπής, Ηλίας Κούτλας, Βασίλης Τραιφόρος, Τάκης Δεληγιάννης, Πένη Χαλκιά.

Η  παραγωγή ανήκει στο "Λαικό Σαιξπηρικό Θέατρο" του Γιώργου Βούρου σε συνεργασία με την θεατρική εταιρεία "Προσωδία" της Μαρίας Σκούπα. Ο Νίκος Χατζηελευθερίου έγραψε την μουσική του έργου, τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Ειρήνης Παγώνη, τις οπλομαχίες δίδαξε και επιμελήθηκε οΧάρης Γεωργιάδης.

Θέμα της παράστασης είναι η περιπέτεια του ανθρώπου μετά από μια αναπάντεχη ολική πτώση του, αφού στερηθεί για διάφορους λόγους όλα τα αγαθά που απέκτησε, όπως η στέγη, η δύναμη, η εξουσία, τα νιάτα, η ομορφιά, τα λεφτά, η οικογένεια, το κύρος.

 

Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ-Λάκης Καραλής
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115,
Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικού
τηλ: 210-3425.637

Εισιτήρια: 13 ευρώ, 10 ευρώ (εκπτωτικό).

Διάρκεια παράστασης: 150 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα).