Πώς ξέρω ότι είμαι έτοιμη για γάμο?

2014-08-28 00:21

Γράφει η Ελένη Καρύδη

 

Ο γάμος είναι ένα ιερό μυστήριο που πλέον δεν τιμάται όπως του αναλογεί.

Κάποιες σχέσεις απαιτούν πολύ χρόνο να καταλήξουν στα σκαλοπάτια της εκκλησίας και τελικά χάνονται πριν καν ξεπακετάρουν τα δώρα.

Κάποιες άλλες ακολουθούν την παροιμία «Στην βράση κολλάει το σίδερο» και προχωράνε τόσο σβέλτα που κανείς δεν τους προλαβαίνει. Παραμένουν μαζί και αποκτούν απογόνους και έζησαν αυτοί καλά και εμείς ¨στο ράφι¨.

Η ουσία δεν είναι απλά να έχουμε κάποιον σύντροφο στο πλάι μας. Ούτε χρειαζόμαστε πραγματικά πολύ χρόνο για να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος της επιλογής μας, μας αλληλοσυμπληρώνει ή μας ¨αδειάζει¨, έμμεσα κ άθελά του, τις περισσότερες φορές.

Ποτέ και κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει αν είναι έτοιμη/μος για γάμο.

Ο γάμος είναι ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες. Ένα ταξίδι στο άγνωστο.

Ο πιο αγνός λόγος για να δεθούμε με έναν άνθρωπο με τα ιερά δεσμά του γάμου είναι τα συναισθήματά μας να είναι αμοιβαία. Η αγάπη, ο σεβασμός, η κατανόηση, η στήριξη, το πάθος καθώς επίσης και τα κοινά όνειρα  που βοηθούν στην σταθερή ανανέωση του ζευγαριού.

Επίσης ο γάμος είναι απαιτητικός για όλους χωρίς να ξεχωρίζει τα φύλα.

Θέλει κάθε προσωπικότητα να είναι έτοιμη για την κατάργηση του εγωισμού, για θυσίες κ υποχωρήσεις.

Κάποτε η μητέρα μου είχε πει στην μεγαλύτερη αδερφή μου που θα παντρευόταν και επένδυε στο σπίτι του γαμπρού μου, να μην επενδύει τόσο πολύ γιατί μπορεί να μην κυλήσουν τα πράγματα καλώς. Και εκείνη πολύ σοφά και συνειδητά της απάντησε: ¨Δεν θα παντρευτώ για να χωρίσω¨.

Το κράτησα ως σλόγκαν!

Όταν ξέρεις που βαδίζεις, ξέρεις και την κατάληξη του μονοπατιού που ακολουθείς.