Στριφογυριστά πιτσάκια με φύλλο σφολιάτας
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα για πίτσα ή σάλτσα ντομάτας
- 170 γραμμάρια φέτες πεπερόνι
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
- 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί.
- Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας σε λεπτό φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη σφολιάτα.
- Απλώστε τις φέτες πεπερόνι και το σπανάκι. Στη συνέχεια πασπαλίστε με το τυρί.
- Στη συνέχεια τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και κόβετε σε λεπτές φέτες 1 εκ. Τοποθετήστε τα στο φύλλο λαδόκολλας και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή:syntagi.gr