Συγκατοίκηση: Να μείνω μαζί του ή όχι;

2014-08-28 00:14

Γράφει η Έλενα Καρύδη

 

Στην σημερινή εποχή που οι ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων δεν εξαρτώνται από συνοικέσια, προίκα ή ακόμη κ "απαγωγή" υπάρχει ένα πολύ σημαντικό στάδιο πριν από την οποιαδήποτε δέσμευση. Η συγκατοίκηση.

Καλώς ή κακώς έχει γίνει πλέον αναγκαία.

Υπάρχουν θετικά μα και αρνητικά στοιχεία σε αυτή τη φάση μιας σχέσης.

Στην απόφαση της συγκατοίκησης δεν είναι σημαντικός παράγοντας το πόσο καιρό μετράτε μαζί ως σχέση.

Σημαντικό είναι να το θέλετε και οι δύο και να αισθάνεστε έτοιμοι να μάθετε για τον άνθρωπό σας ίσως περισσότερα χαρακτηριστικά του από ότι θα θέλατε.

Η συμβίωση είναι δίδυμη αδερφή του γάμου.

Στα υπέρ μιας συγκατοίκησης είναι ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος μεταξύ σας που δεν είχατε πριν ξεκινώντας από το ξύπνημα και την όλη διαδικασία του πρωινού μέχρι να χωριστείτε ο καθένας για την δουλειά του.

Μαθαίνετε τις μικρές και όμορφες συνήθειες της καθημερινότητας του συντρόφου σας, γνωρίζετε πως είναι όταν βρίσκεται στον δικό του χώρο και χρόνο και πλέον η καθημερινή επαφή σας βοηθάει να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλο ή και γιατί όχι, να τον ερωτευτείτε ξανά και ξανά από κάποια μικροπράγματα που δεν είχατε μέχρι τότε την ευκαιρία να γνωρίζετε.

Έπειτα παίρνουν σειρά και όλα τα πρακτικά ζητήματα όπως π.χ. Τα οικονομικά.

Στα αρνητικά στοιχεία μπορώ πάλι να συμπεριλάβω ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος για σας που μπορεί εξίσου να συμβάλλει στην μεταξύ σας τριβή και στο καλωσόρισμα της ρουτίνας.

Μέσα στον χώρο μας, στο σπίτι μας, όλοι είμαστε ¨γυμνοί¨. Εκεί αποκαλύπτονται πτυχές μας που μπορούν να ενοχλούν τον/την σύντροφό μας.

Ο ερχομός της ρουτίνας επιτρέπεται από το ζευγάρι και έχει τόση δύναμη που μπορεί να μας κρατήσει στάσιμους και βολεμένους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πια ενθουσιασμός και θέληση η σχέση να περάσει στο επόμενο επίπεδο εφόσον όπως προείπα συμβίωση και γάμος είναι δίδυμα αδέλφια.

Ίσως ο ζυγός να μην γέρνει σε καμία πλευρά. Ίσως τα κατά να είναι υπέρ και τα υπέρ να είναι κατά.

Σίγουρα όμως μέσα στην συγκατοίκηση όλα φανερώνονται.