Τρόποι για μια πετυχημένη σχέση

2014-08-28 00:03

Γραφει: Έλενα Καρύδη

 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λέει ο λαός. Διαφορετική εκδοχή είναι και πως κάθε αρχή είναι δύσκολη.

Ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, όταν ξεκινάει ένα όμορφο ίνδαλμα το παν είναι η χημεία.

Ξεκινάνε όλα από μια σπίθα. Τι γίνεται όμως όταν ο χρόνος περνάει; Σίγουρα δεν αφήνει τίποτα ανέπαφο.

Η σπίθα γίνεται φωτιά. Η φωτιά όμως για να διατηρηθεί θέλει συνεχείς προσπάθειες.

Στην περίπτωση μιας ερωτικής σχέσης και τα δυο φύλα πρέπει να φροντίζουν να βάζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, το ξυλαράκι τους.

Βασική προϋπόθεση είναι να μην σταματήσει κανένας από τους δύο να φροντίζει πάνω από όλα τον εαυτό του. Μια γυναίκα ή ένας άντρας φροντίζοντας την εμφάνισή του και την ψυχική του υγεία, δείχνει σεβασμό στον εαυτό του άρα προσελκύει σεβασμό και από τον/την άλλον/άλλη. Κάνουμε πολλές φορές το λάθος να πιστεύουμε πως επειδή υπάρχει αγάπη πλέον, ο άνθρωπος δίπλα μας θα μας αγαπάει όπως κι αν τελικά καταντήσουμε. Όμως η ουσία είναι να δίνουμε στον άνθρωπό μας λόγους για να μας θαυμάζει και να μας ποθεί ακόμη και μετά από αρκετό καιρό. Για να γίνει λοιπόν αυτό δεν αφήνουμε τον εαυτό μας στο έλεος του.

Στην αρχή μιας σχέσης κάνουμε και λέμε πράγματα που δείχνουν το πάθος μας και την επιθυμία που τρέφουμε για τον άλλον. Καθώς περνάει ο καιρός σταματάμε να προσέχουμε τα ερεθίσματα αυτά που μας βοηθάνε να αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο απέναντί μας με έκπληξη για καθετί καινούριο που μπορεί να προβάλλει προς τα έξω. Κρατήστε τις αισθήσεις σας σε εγρήγορση και μην παύετε να προσπαθείτε να ανακαλύπτετε νέες πτυχές του συντρόφου σας.

Η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτη με άγχος και δυσκολίες.Ο χρόνος που μπορεί να περνάμε με την σχέση μας μπορεί να είναι ελάχιστος. Μην τον σπαταλάτε σε συνήθειες που σας αφαιρούν την άμεση επαφή και επικοινωνία. Καλό είναι να αποφεύγετε οτιδήποτε σας κρατάει σε απόσταση ακόμη και μέσα στο σπίτι σας, όπως τηλεόραση, internet, ατομικά παιχνίδια. Προτιμήστε να αναπτύξετε χόμπι που και οι δυο σας θα έχετε καταλήξει από κοινού ότι σας ενθουσιάζουν και σας φέρνουν κοντά. Οτιδήποτε σας προκαλεί γέλιο, υπερένταση θα βοηθήσει την μεταξύ σας επικοινωνία. Κοινές εμπειρίες θα σας φέρνουν πάντα πιο κοντά. Διαβάστε ένα βιβλίο μαζί, ξεκινήστε χορό, μια ξένη γλώσσα. Αν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος.

Καλώς ή κακώς, στην πορεία μιας σχέσης ξεχνάμε τον εαυτό μας και τις συνήθειες μας. Σίγουρα δεν είναι εφικτό να συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό ότι κάναμε πριν μπούμε στη σχέση αλλά τα ενδιαφέροντά μας δεν πρέπει να τα παρατάμε. Εξάλλου αυτά είναι που τράβηξαν το ενδιαφέρον του άλλου πάνω μας. Πηγαίνατε γυμναστήριο; Χορό; Ζωγραφίζατε; Μην τα σταματήσετε. Καθορίστε 1 ή 2 φορές την εβδομάδα ως ρεπό από την σχέση σας για να αφοσιώνεστε σε αυτά που γεμίζουν τον εαυτό σας. Αν δεν είστε εσείς γεμάτοι τότε εμφανίζεται η γκρίνια με αποτέλεσμα την μεταξύ σας τριβή.

Τέλος και πολύ σημαντικό είναι το σεξουαλικό κομμάτι. Γνώμη μου είναι πως σε αυτόν τον τομέα η γυναίκα κρατάει περισσότερο το πάθος αμείωτο. Στις αρχές σίγουρα όλες μας προσέχουμε πολύ τι θα φορέσουμε κάτω από την ενδυμασία μας. Μην σταματάτε να ανανεώνετε τα εσώρουχά σας και προσπαθείτε πάντα να "παίζετε" με τον άντρα δίπλα σας προκαλώντας τον διαρκώς. Αν η γυναίκα που έχει δίπλα του ένας άντρας δεν τον χορταίνει το πιο λογικό είναι εκείνος να αποσπαστεί από άλλο θηλυκό. Έξω οι επιλογές και ο ανταγωνισμός είναι τεράστια.

Καλή επιτυχία στην αναθέρμανση της σχέσης σας.