Φυλάκιση με αναστολή για υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής

2014-09-16 12:47

 

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής , Αλέκος Πλωμαρίτης για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελέα η οποία νωρίτερα είχε ζητήσει την καταδίκη του θεωρώντας ότι με τον λόγο του παρακινούσε σε πράξεις βίας και μίσους σε βάρος αλλοδαπών.

Στην απολογία του ο Πλωμαρίτης ισχυρίστηκε πως πρόκειται για παρανόμως υλικό και αφορούσε μία ιδιωτική συζήτηση όπου ο ίδιος «αστειευόταν με τους φίλους του». «Αναφερόμουν στους αριστερούς και όχι στους αλλοδαπούς» ισχυρίστηκε και συνέχισε «έχω πολλούς φίλους αλλοδαπούς. Έκανα πλάκα με τους φίλους μου σε ένα τραπέζι. Επειδή είμαστε Χρυσή Αυγή πρέπει να καταδικαζόμαστε όλοι; Ταλαιπωρούμε εδώ και 2 χρόνια χωρίς λόγο, άδικα. Έχω υποστεί ηθική βλάβη. Δεν με πήρανε σε δουλειά εξαιτίας αυτής της απόφασης».

Ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Γεωργούσης, σε δηλώσεις του μετά τη δίκη υποστήριξε πως ουδέποτε υπεκλάπη η συζήτηση και πως έχει στη διάθεση του υλικό είκοσι ωρών, η λήξη του οποίου έγινε με την συναίνεσή τους. Όπως είπε ο κινηματογραφιστής, σε αυτό το υλικό κάνουν χειρότερα πράγματα, όπως να κλωτσάνε έναν Πακιστάνο.
Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είπε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης καθώς «πρέπει να προβληματιστεί η δικαιοσύνη και να μην επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Η υπόθεση αφορά ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση που είχε βιντεοσκοπηθεί κατά την προεκλογική περίοδο του 2012 και προβλήθηκε στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4. 

Πηγή:newsbeast.gr