«Καυγάδες της Αριστοκρατίας»: Οι συντελεστές του διαδικτυακού σίριαλ μιλούν γι αυτό

2014-08-27 20:36

Συνέντευξη:Μαίρη Κάντα

 

Έχετε βαρεθεί  να παρακολουθείτε στη τηλεόραση τούρκικες σειρές και επαναλήψεις ελληνικών σήριαλ; Θέλετε κάτι καινούριο και πρωτότυπο  για να περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο; Μαζί σας και εγώ. Αυτό το νέο που αναζητούσα, το βρήκα στο YouTube και πραγματικά διασκέδασα παρακολουθώντας το διαδικτυακό σίριαλ «Καυγάδες της Αριστοκρατίας». Οι συντελεστές των «Καυγάδων» είναι δύο νέα άτομα που τα βρήκαμε και μιλήσαμε μαζί τους. Διαβάστε την παρακάτω συνέντευξη για να τους γνωρίσετε καλύτερα.

 

Νίκος Ραφαηλίδης: «Είμαι κατά της βίας και δεν υποστηρίζω την ακραία πολιτική»

Ο Νίκος Ραφαηλίδης είναι δεκαοκτώ ετών. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Κατερίνη. Γράφει το σενάριο, σκηνοθετεί και υποδύεται τον «Νώντα» στη σειρά. Από μουσική ακούει metal rock, rock και ελληνικό rock. Το αγαπημένο του κομμάτι είναι το “Rose Tattoo” από τους Dropkick Murphys.

Σε γνωρίσαμε μέσα από τους «Καυγάδες της Αριστοκρατίας», ένα διαδικτυακό σίριαλ. Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις αυτό το σίριαλ;

Πριν από λίγους μήνες αποφασίσαμε μαζί με την συμπρωταγωνίστρια την Άννα Ψαλλίδα να δημιουργήσουμε μικρής διάρκειας βίντεο. Αφού της διάβασα το πρώτο επεισόδιο, χωρίς να χάσουμε χρόνο, ξεκινήσαμε τα γυρίσματα. Επέλεξα το youtube να είναι το μέρος που θα δημοσιεύσω τη δουλειά μας γιατί είναι μία σελίδα γεμάτη νέους ανθρώπους που περνάει ο καθένας την προσωπική του δουλειά χωρίς μεγάλες οικονομικές δαπάνες.

Μίλησε μας λίγο για την υπόθεση της σειράς.

Στους «Καυγάδες της Αριστοκρατίας» παρακολουθούμε ένα ζευγάρι με υψηλές απαιτήσεις που καυγαδίζει καθημερινά για το παραμικρό λόγο. Όλα ξεκίνησαν πριν δέκα χρόνια. Την μέρα θανάτου του πατέρα του Νώντα και την ίδια μέρα της γνωριμίας του με την Ράνια. Η κληρονομία που ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Νώντα και τα οικονομικά προβλήματα της Ράνιας αποτέλεσαν καθοριστικό ρόλο στη απόφασή της να παντρευτεί το Νώντα. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβε ο ένας να μάθει τον άλλο. Σήμερα ζουν οι δυο τους στη πλούσια πολυκατοικία «Σλουρπακτίδη» (δώρο για τον Νώντα) διατηρώντας με πολλές θυσίες ένα εργοστάσιο  Pampers. Ο μοναδικός που δουλεύει είναι ο Νώντας. Η Ράνια, περνάει καθημερινά την μέρα της στο σπίτι και στα μαγαζιά με τις φίλες της, ψάχνοντας πάντα να βρει ένα λόγο για να γκρινιάζει.

Γιατί αυτός ο τίτλος;

Η ονομασία αναφέρεται σε κάποια σημερινά ζευγάρια της κρίσης που αν και τα βρήκαν όλα έτοιμα από  τους γονείς τους, και διαθέτουν τα πάντα, συνεχίζουν να γκρινιάζουν και να μαλώνουν.

Το σενάριο των επεισοδίων είναι δικό σου. Από πού αντλείς την έμπνευση;

Από το ίδιο το περιβάλλον μου, συγγενείς, φίλοι. Χρειάζεται να είσαι σε καλή ψυχολογία και να έχεις ησυχία για να μπορείς να σκεφτείς να γράψεις. Συνήθως μετά από μία κουραστική μέρα κάθομαι με ένα τετράδιο και στυλό, αρχίζω να γράφω και καταλήγω με ολόκληρο επεισόδιο.

   Γράφεις σκηνοθετείς, παίζεις στο σίριαλ. Ποιοι άλλοι σε βοηθούν για να βγει το σίριαλ στο «αέρα»;

Αρχικά η Άννα («Ράνια» στη σειρά) πίστεψε στην ιδέα και το πείσμα που είχα να κάνω αυτή την προσπάθεια. Έτσι προσπαθήσαμε μαζί. Επίσης μας βοήθησαν συγγενείς και φίλοι του καθενός που παρακολουθούσαν τη σειρά. Τους ευχαριστούμε όλους, γιατί χωρίς την συνδρομή τους, δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί τα επεισόδια.

Η οικογένεια σου γνωρίζει για αυτά τα βίντεο; Πώς αντέδρασαν αρχικά; Πώς αντέδρασαν οι φίλοι, γνωστοί, συγγενείς;

Ναι, φυσικά γνωρίζει. Τους άρεσε από την αρχή αυτή η δουλειά και έχω την στήριξη τους σε κάθε βήμα. Οι φίλοι μου στην αρχή δεν το πίστευαν μέχρι που το είδαν και τους άρεσε.

Πώς νοιώθεις όταν αυξάνονται οι προβολές των επεισοδίων στο youtube;

Αναμφίβολα το να αυξάνονται οι προβολές είναι η χαρά του σεναριογράφου. Είναι πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα όμορφο συναίσθημα να ξέρεις πως άνθρωποι από όλο τον κόσμο, που δεν σε γνωρίζουν, δεν έχουν ιδέα ποιός  είσαι, περιμένουν το επόμενο επεισόδιο.

Θα συνεχιστούν τα επεισόδια των «Καυγάδων»;

Αναλόγως με τις προβολές, σχετικά είμαστε ακόμα στην αρχή και δεν μας έχει δει αρκετός κόσμος. Αν δούμε πως ανεβαίνουν οι θεαματικότητες ,πως αρέσει, αν λαμβάνουμε θετικά σχόλια ,τότε σίγουρα θα συνεχιστούν ,ίσως και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα μετά τους «Καυγάδες»; Θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη συγγραφή και τη υποκριτική;

Ναι η συγγραφή και η υποκριτική είναι το πάθος μου. Εύχομαι, Θεού θέλοντος να εμφανιστούν ευκαιρίες και άνθρωποι που θα βοηθήσουν. Προς το παρόν γράφω τη δεύτερη σειρά μου, αλλά για να πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο ιστορίες απαιτούνται πολλά πράγματα όπως οικονομικοί πόροι, επαγγελματικές κάμερες, συνεργάτες κ.α. διότι θα έχουν διάρκεια κανονικής σειράς. Συνεχίζω να ελπίζω πως μία μέρα αυτές οι ατέλειωτες σελίδες θα πάρουν σάρκα και οστά σε μία οθόνη.

Πώς βλέπεις τα γεγονότα με την Χρυσή Αυγή;

Κατά την γνώμη μου ο φανατισμός είναι που μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Οι απόψεις μου κυμαίνονται μεταξύ της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ενότητας, αλλά και της ειρήνης. Επηρεασμένος από την οικογένεια μου και τον κοινωνικό μου περίγυρο, είμαι κατά της βίας και δεν υποστηρίζω την ακραία πολιτική. Υποστηρίζω την τέχνη και όλες τις μορφές της και θα ήθελα να επιτύχω σε αυτό που αγαπώ. Εξάλλου μόλις έκλεισα τα 18 μου χρόνια, όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσω θα το ξανασκεφτώ.

Με τι ασχολείσαι στο ελεύθερο σου χρόνο;  

Εκτός από το σενάριο, γράφω  αυτό τον καιρό ένα βιβλίο. Επίσης από μικρή ηλικία ζωγραφίζω. Μου αρέσει αρκετά το να δημιουργώ σκίτσα. Στην αρχή τίτλων της σειράς το σκίτσο είναι δικό μου. Επίσης, στο ελεύθερο μου χρόνο πολλές φορές βρίσκομαι με την παρέα μου για καφέ και μιλάμε.

Ως νέος, πώς βλέπεις την σημερινή κατάσταση της χώρας;

Η δική μου γενιά, όπως και η προηγούμενη πασχίζαμε όλα τα χρόνια της σχολικής μας ζωής να πάρουμε γνώσεις, να μάθουμε την ιστορία των προγόνων μας έτσι ώστε να αποκτήσουμε άποψη και να παραδειγματιστούμε απ'τα κατορθώματα τους και να ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο. Σήμερα η χώρα δεν προσφέρει απλόχερα ευκαιρίες, δυστυχώς, αλλά σαν νέος με θέληση και όραμα, προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος. Αυτό που ελπίζω και εύχομαι είναι να αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα ώστε να επιστρέψουν οι Έλληνες μετανάστες στην πατρίδα τους και να μην χρειαστεί ν'αφήσω την οικογένεια μου και να πάω να τους βρώ.

Τι όνειρα κάνεις για το μέλλον;

Παρά την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας δεν πρόκειται να μας στερήσουν το δικαίωμα να ονειρευόμαστε. Θα ήθελα να μπορώ να εργαστώ μέχρι τα γεράματα μόνο με αυτά που αγαπώ. (ηθοποιία, σεναριογραφία, σκηνοθεσία, συγγραφή). Ο χρόνος θα δείξει τι θα προκύψει.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους;

Να ονειρεύονται  και να έχουν στόχους και να αγωνίζονται γι αυτούς. Όποτε πέφτουν να σηκώνονται και να μην χάσουν ποτέ την θέληση και το θάρρος τους σε ότι εμφανιστεί μπροστά τους.

Άννα Ψαλλιδά: «Δεν πρέπει να αφήνουμε την μάζα να μας παρασύρει. Έχουμε πολύ δύναμη, ας την χρησιμοποιήσουμε για καλό και όχι για την αυτοκαταστροφή μας.»

Η Άννα Ψαλλιδά γεννήθηκε και κατοικεί στη Κατερίνη. Της αρέσει η ιαπωνική μουσική γιατί όπως λέει η ίδια: «Με προσελκύει ιδιαίτερα η κουλτούρα της Ιαπωνίας και ιδιαίτερα η γλώσσα της. Το αγαπημένο μου είδος είναι το Visual Kei Rock.» Αγαπημένοι της ηθοποιοί είναι η Ελένη Ράντου και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Συμπρωταγωνιστεί στη σειρά και υποδύεται την «Ράνια».

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Νίκο και τους «Καυγάδες της αριστοκρατίας»;

Με το Νίκο γνωριστήκαμε σε μια πορεία που έκανε το σχολείο μας από κοινούς μας φίλους. Παρατηρήσαμε κατευθείαν τα κοινά μας ενδιαφέροντα στον καλλιτεχνικό τομέα και μετά από λίγο καιρό μου έκανε πρόταση να συμπρωταγωνιστήσω στο σενάριο που είχε γράψει. Δέχτηκα με χαρά να τον βοηθήσω σε κάτι που αγαπάει πολύ.

Έχεις κάποια κοινά στοιχεία με το ρόλο σου στη σειρά;

Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο κοινό στοιχείο με την «Ράνια» σαν χαρακτήρες. Άμα γνώριζα μια γυναίκα σαν την «Ράνια» θα τη "σνόμπαρα" λόγο τον απόψεων της. Είμαστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά μου αρέσει να την υποδύομαι γιατί είναι κόντρα ρόλος.

Σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς επαγγελματικά με την υποκριτική;

Δεν έχω τέτοιο σκοπό, γιατί το θεωρώ κάτι δύσκολο και μπορώ να πω ότι όταν "τα βρίσκω σκούρα" υποχωρώ. Επομένως. δεν νομίζω να έκανα κάτι σε αυτόν το τομέα εργασίας, δεν με θεωρώ κατάλληλη γι' αυτό με λίγα λόγια.

Έχουν υπάρξει ποτέ αληθινοί καυγάδες σε κάποιο γύρισμα των «Καυγάδων»; Συμφωνείς πάντα με το σενάριο ή έχουν υπάρξει φορές που διαφώνησες με κάτι;

Έχουν υπάρξει μερικές διαφωνίες για το πως θα γυρίσουμε μια σκηνή ή πως θα πούμε κάποια ατάκα αλλά ως εκεί. Συνήθως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όπως είπα και πιο πάνω η σχέση μας είναι αρκετά καλή και συνηθίζουμε να τα αντιμετωπίζουμε όλα με χιούμορ.

Πώς αντέδρασαν η οικογένεια σου, οι  φίλοι και οι γνωστοί σου βλέποντας τα επεισόδια;

Η οικογένεια μου με στηρίζει σε κάθε μου βήμα όπως και οι φίλοι και οι συγγενείς μου. Τους αρέσουν τα επεισόδια και όποτε κάνουμε καινούριο, είναι από τους πρώτους που θα το δουν.

Τι ελπίζεις για το μέλλον;

Ελπίζω να είμαι υγιής πρώτα από όλα για να μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου. Δεν έχω κάποιον πολύ μακρινό στόχο, ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία;

Η αγαπημένη μου ταινία είναι η “Hitsuan Hostess”. Με είχε συγκινήσει πολύ και θα μου μείνει αξέχαστη. Είναι ιαπωνική ταινία βασισμένη στη αληθινή ζωή της Γιαπωνέζας  Rie Saitο. Έμεινε κουφή στην ηλικία του ενός έτους και εξιστορούνται  οι δυσκολίες που περνάει λόγω της αναπηρίας της και πως καταφέρνει στο τέλος να πετύχει και να γίνει νούμερο ένα.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους;

Έχω συμπεράνει ότι ο άνθρωπος είναι ένα όν με πολλή εσωτερική δύναμη. Όταν θέλει να πετύχει κάτι το καταφέρνει αρκεί να τα δώσει όλα. Γι αυτό, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε και να αφήνουμε την μάζα να μας παρασύρει, είμαστε μοναδικοί, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και έχουμε πολύ δύναμη. Ας  την χρησιμοποιήσουμε για καλό και όχι για την αυτοκαταστροφή μας. Το μέλλον βασίζεται στους νέους, σε μας.

*Μπορείτε να δείτε τα επεισόδια της σειράς εδώ: 

www.youtube.com/watch?v=pDtwZCldmJQ

www.youtube.com/watch?v=LXkhUgEJiBo