Αγορές μέσω internet ή όχι;

2014-12-05 10:51

Γράφει: Έλενα Καρύδη

Σ'έναν κόσμο όπου ο κυρίαρχός του είναι το διαδίκτυο η ζωή έχει μεταλλαχθεί πλήρως.
Μπροστά σε μία οθόνη κι ένα πληκτρολόγιο, ένα tablet ή ακόμη κι ένα smartphone κάνουμε σχεδόν τα πάντα.
Συντριπτική είναι η χρησιμότητα πλέον του διαδικτύου και για τον καταναλωτή.
Μέσα σε όλο αυτό το χάος έψαχνα να βρω ισοδύναμα υπέρ και κατά χωρίς επιτυχία όμως.
Το μόνο κατά που μπορώ να δω, τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια, ειναι η μείωση της κοινωνικότητας.
Ανέκαθεν η χρήση του διαδικτύου φημιζόταν για την αντικοινωνικότητα και αυτό αυξάνεται με την χρήση του και για τις αγορές. Δεν γνωρίζεις τους ανθρώπους και δεν δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης. Δεν έχεις ερεθίσματα.
Ήμουν έτοιμη να σας πω ένα ακόμη κατά όσον αφορά την αγορά των ρούχων, υποδημάτων μέσω διαδικτύου. Τα μεγέθη διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία και φυσικά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως είναι κάτι φορεμένο πάνω σου. Αλλά ανακαλύφθηκε κάτι πολύ επαναστατικό.
Η LikeAGlove δημιούργησε ένα έξυπνο φόρεμα που μετράει τις διαστάσεις κάθε γυναίκας με τη βοήθεια ειδικών επαγωγικών ινών και στέλνει τα δεδομένα σε μία εφαρμογή. (πηγή newsbeast.gr)
Άρα η τεχνολογία έχει πάντα το προβάδισμα.
Το διδίκτυο έχει φέρει το εμπόριο μέσα στο σπίτι μας. Υπάρχουν αμέτρητα sites που διευκολύνουν την έρευνα αγοράς. Συγκρίνουν τιμές για σένα, στα στέλνουν σπίτι με οποιοδήποτε τρόπο πληρωμής θέλεις εσύ. Κάνεις μερικά κλικ με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να ξοδεύεις σε βενζίνη, μέσα μαζικής μεταφοράς, διόδια. Κερδίζεις χρήματα και χρόνο!
Αυτός ο τρόπος εμπορίου αυξάνει τα κέρδη μιας εταιρίας εφόσον δεν χρειαζεται να επενδύσει περισσότερα χρήματα σε ανθρώπινο δυναμικό, σε χώρους εργασίας, σε ρεύμα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ένας χώρος που απευθύνεται σε καταναλωτές.
Υπό αυτές τις προυποθέσεις βέβαια μειώνονται και οι θέσεις εργασίας όμως αυτό είναι κάτι που συνέβη από τότε που η τεχνολογία έχει ανοδική εξέλιξη. 
Εγώ προσωπικά συνιστώ τις αγορές με προσωπική επαφή. Δεν θα άλλαζα τις βόλτες σε βιτρίνες και την απόλαυση των ρούχων προβαρισμένα πάνω μου. Το shopping therapy είναι θεραπευτικό όταν εσύ ο ίδιος κάνεις την βόλτα σου και συναναστρέφεσαι με τόσο κόσμο.
Ακόμη κάθεστε; Ντυθείτε κι αφήστε στην προφύλαξη οθόνης ένα  μήνυμα που να σας λέει : Εύχομαι να γύρισες με πολλές σακούλες ρούχα!