Γκόρντον Ράμσεϊ

2014-11-04 19:44
Γράφει: Μαίρη Κάντα
 
 
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι ο αθυρόστομος τηλεοπτικός σεφ που έγινε στην Ελλάδα γνωστός με την εκπομπή «Kitchen Nightmares». Στη Αγγλία τον αντιμετωπίζουν ως σταρ. Μπορεί να βρίζει χειρότερα από οποιονδήποτε άλλον, αλλά με δεκαέξι αστέρια Μισλέν μοιρασμένα στα εστιατόρια του σε όλες τις ηπείρους δικαιούται να έχει άποψη για το φαγητό.
 
Η πορεία του Ράμσει στο μαγικό κόσμο των γεύσεων έχει αρχίσει πολλά χρόνια πριν, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής λόγω τραυματισμού και στράφηκε στο χώρο της εστίασης.  Μέχρι τότε, για τον Ράμσεϊ από την Σκωτία το φαγητό δεν ήταν θέμα κουλτούρας αλλά πιεστικής ανάγκης, καθώς συχνά δεν υπήρχε καν. Μεγαλωμένος με έναν πατέρα αλκοολικό, βίαιο και συνήθως χωρίς δουλειά, ο ίδιος περιγράφει  τα πρώτα χρόνια της ζωής του ως μια συνεχή μετακίνηση. 
 
Όλα άλλαξαν στη ζωή του όταν ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό έπεσε πάνω σε μία φωτογραφία του σούπερ σεφ της δεκαετίας του ΄80, Μάρκο Πιερ Γουάιτ.  «Αυτός είναι» φώναξε και κατάφερε να τον πείσει να τον βάλει στις κουζίνες του. Το πρώτο αστέρι Μισλέν το πήρε το 1995 και ακολούθησαν τα άλλα.