Εύκολη και γρήγορη κρεμμυδόπιτα

2014-09-07 11:54

 

Φτιάξτε πολυ εύκολα και γρήγορα κρεμμυδόπιτα. Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • νερό όσο τραβήξει η ζύμη
  • 5-6 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες προαιρετικά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο χλιαρό νερό
  • λίγο βιτάμ

Εκτέλεση:

 
Αρχικά βάζετε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα ή ένα μεγάλο μπολ. Κάνετε μια λακουβίτσα στη μέση  και προσθέστε το αλάτι και λίγο νερό. Αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια σας. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται και ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι αν η ζύμη δεν ξεκολλάει από τα χέρια σας κάποια στιγμή.
Αφού φτιάξετε τη ζύμη τη σκεπάζετεε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου. Έπειτα τη χωρίζετε σε 2 κομμάτια και ανοίγετε το κάθε κομμάτι σε φύλλο που θα έχει το μέγεθος του ταψιού.

Λαδώνετε το ταψί και στη συνέχεια στρώστε το πρώτο φύλλο. Ετοιμάστε τη γέμιση: Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζετε για 3-4 λεπτά με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Σε αυτό το σημείο προσθέστε και τις πιπεριές.

Κατόπιν, προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατέψτε και αφήστε για λίγο σε μέτρια φωτιά να τσιγαριστούν και οι ντομάτες.

Έπειτα, αδειάστε τη γέμιση στο φύλλο που στρώσατε στο ταψί και από πάνω στρώστε και το δεύτερο φύλλο. Κλείστε  προσεκτικά την πίτα στις άκρες με τα δάχτυλά σας.

Αλείψτε την πίτα με λίγο χλιαρό νερό χαράχτε την  με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού και ψήστε στο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Μόλις βγάλετ την πίτα από το φούρνο ρίξτε λίγο χλιαρό νερό, αλείψτε με λίγο βιτάμ και σκεπάζετε με μία πετσέτα για να μαλακώσει το φύλλο.