Η λίμνη των νεράιδων (Συνέχεια)

2014-08-27 15:29

Γράφει: Γεωργία Μαρίνου

 

Τα χέρια του Jared ήταν τυλιγμένα γύρω από το άψυχο σώμα της Fairla. Δεν ήξερε τι πραγματικά είχε συμβεί, ευχόταν μονάχα να μην ήταν υπεύθυνη η αδελφή του γι’ αυτό.  Παρέδωσε το σώμα της αγαπημένης του μέσα στη λίμνη.   Λίγο πιο πέρα βρήκε ένα κομμάτι από τα φτερά της, τα είχαν κομματιάσει.  

Η Keit δεν περίμενε μαζί του, όταν τον είδε γύρισε αμέσως στο σπίτι. Ο Jared τη βρήκε εκεί.  Ούρλιαξε στο πρόσωπο της, ήθελε να μάθει τι συνέβη. Εκείνη του έλεγε συνεχώς πως οι νεράιδες σκότωσαν τους γονείς τους. Ο Jared δεν την πίστευε.  Η Keit με μάτια δακρυσμένα του είπε πως εκείνη τη σκότωσε, δεν ήθελε ο  Jared να έχει την ίδια κατάληξη. Εκείνος πήγε να φύγει αλλά τον κράτησε, του είπε όλα όσα ήξερε για τον πόλεμο των μάγων.

«Το χωριό των μάγων είχε αρχίσει να αφανίζεται από τις νεράιδες, έπρεπε να δράσουν σύντομα.  Έτσι μία μέρα όσοι είχαν απομείνει επιτέθηκαν στο χωριό τους, μαζί και οι γονείς μας»

Ο Jared δεν ήξερε αν έπρεπε να πιστέψει αυτά τα λόγια, ήταν η αδελφή του, τι λόγο είχε να του πει ψέματα;  Για αρκετές μέρες προσπαθούσε να μην το σκέφτεται, αλλά δεν άντεχε να παραμένει στην άγνοια, έτσι γύρισε ξανά πίσω στη λίμνη.  Δεν βρήκε καμία από τις νεράιδες, προχώρησε στα μέρη όπου του είχε δείξει η Fairla.  Άρχισε να φωνάζει ανάμεσα στα δέντρα του δάσους, τις προκαλούσε να εμφανιστούν.  Ξαφνικά μπροστά του παρουσιάστηκε η βασίλισσα τους. 

Συνεχίζεται...

Υποκλίθηκε γεμάτος ειρωνεία μπροστά της, εκείνη χωρίς να του πει λέξη άγγιξε τα χέρια του και τον κοίταξε βαθιά στα μάτια. Ο Jared ταράχτηκε νόμιζε πως θα τον σκότωνε, αλλά αντί να νιώσει πόνο έβλεπε μπροστά του μόνο εικόνες που άρχισαν να σχηματίζονται στο μυαλό του, ήταν εικόνες πολέμου…

Όταν η βασίλισσα ελευθέρωσε τα χέρια της από πάνω του, ο Jared επανήλθε. Η Keit του είχε πει ψέματα ή όλα αυτά ήταν ένα ύπουλο κόλπο αυτής της νεράιδας;  Την απάντηση έδωσε μία γνωστή φωνή πίσω του, λέγοντας του πως όλα όσα είδε ήταν αλήθεια.  Ο Jared γύρισε πίσω και αντίκρισε την Fairla, ήταν ζωντανή!  Η απορία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, εκείνη του εξήγησε πως η βασίλισσα της , της χάρισε τη ζωή. 

«Είναι αλήθεια πως σε σκότωσε η αδελφή μου;» Τη ρώτησε. 

Η Fairla κούνησε καταφατικά το κεφάλι της.  Ο Jared  δεν ήξερε τι να κάνει, ποιον να πιστέψει. Σε εκείνες τις εικόνες είδε ξανά τον πόλεμο, αλλά διαφορετικό, όχι όπως του τον είχε περιγράψει η αδελφή του. Εκείνη του είχε πει πως οι νεράιδες επιτέθηκαν στους  μάγους, στο όραμα όμως είδε πως οι μάγοι σκότωναν τις νεράιδες και αντλούσαν δύναμη από τη γύρη τους,  αλλά κάπου εκεί ήταν οι γονείς του στο πλευρό των νεραϊδών. Έτσι χάθηκαν, από χέρι μάγου…  

H Fairla προσπάθησε να τον αγκαλιάσει αλλά εκείνος αποτραβήχτηκε, δεν ήξερε αν έπρεπε να την εμπιστευτεί. Όταν έφτασε στο σπίτι ρώτησε πάλι την Keit τι γνώριζε για τον πόλεμο με τις νεράιδες.  Οι λέξεις της δεν άλλαξαν του είπε ότι ήξερε γι ΄ αυτό τον πόλεμο. Ο Jared τη ρώτησε από πού τα ήξερε όλα αυτά. Εκείνη του απάντησε πως όταν χάθηκαν οι γονείς τους, τους ανέλαβαν  οι μεγαλύτεροι μάγοι ,από εκείνους έμαθε την αλήθεια.  Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί δεν του είπε ποτέ τίποτα γι ‘ αυτό τον πόλεμο.

 Η Κeit δεν ήξερε αν έπρεπε να τους πιστέψει έτσι αποφάσισε να το κρατήσει μυστικό, ώσπου βρήκε τη γύρη της νεράιδας. Δεν ήξερε τι να κάνει φοβήθηκε. Την ρώτησε για ένα σημείωμα που είχε βρει,  έλεγε πως οι μάγοι σκότωσαν και την τελευταία νεράιδα. Η αδελφή του, του επιβεβαίωσε πως ήταν από το ημερολόγιο του πατέρα τους ότι είχε απομείνει, γιατί οι υπόλοιποι μάγοι το είχαν καταστρέψει, αφότου πέθανε.  Ποτέ δεν έμαθε το λόγο.

Ο Jared οδήγησε την Keit στη λίμνη, είχε έρθει ο καιρός να μάθει την αλήθεια.  Εκεί η βασίλισσα, μέσα από τα δικά της μάτια της έδειξε τι πραγματικά είχε συμβεί. Στην αρχή δεν ήξερε αν έπρεπε να το πιστέψει, αλλά παραδόθηκε στην αλήθεια.  Η Keit ζήτησε από την Fairla να τη συγχωρέσει.  Η νεράιδα τους πρότεινε να μείνουν μαζί τους και να ξεχάσουν το παρελθόν.

Έτσι κι έγινε, οι δύο μάγοι έμειναν μαζί τους, προστάτευαν τη λίμνη των νεραιδών από οποιοδήποτε εχθρό. Ο Jared και η Fairla επιτέλους ζούσαν ο ένας δίπλα στον άλλο. Οι δυο τους ονειρεύονταν να κάνουν οικογένεια μαζί  αλλά για να γίνει αυτό  έπρεπε ένας από τους δύο να εγκαταλείψει τις δυνάμεις του…

 

Συνεχίζεται