Κωνσταντίνος Μενούνος-Συνέντευξη

2014-10-31 13:47

 

Ποιός είναι ο Κωνσταντίνος Μενούνος;

O Kωνσταντίνος Mενούνος είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορογράφους στον καλλιτεχνικό χόρο. Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής σε μία από τις μεγαλύτερες σχολές χoρού και συγκεκριμένα στην bolero Ζωγράφου.

 

Κωνσταντίνε πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου;

Από πολύ μικρός είχα το μικρόβιου του χορού μέσα μου. Ήμουν ερωτευμένος με όλα τα είδη χορού, γιατί πολύ απλά ο χορός είναι ο γιατρός της ψυχής, του σώματος και του πνεύματος. Νιώθω πολύ ευτυχισμένος στην ζωή μου γιατί αυτό που κάνω, δίνει ενέργεια στον κόσμο. Για να καταλάβεις μετά το πέρας του μαθήματος όλοι οι μαθητές μου είναι γεμάτοι θετική ενέργεια και αυτό με ευχαριστεί πολύ. Αισθάνομαι ότι ο χορός τους δίνει μεγάλη ψυχική δύναμη.

Τον ελεύθερο χρόνο σου πως τoν περνάς;

Τον ελεύθερο μου χρόνο τον περνάω μαζί με καλούς φίλους, συχνά επισκεπτόμαστε θεατρικές παραστάσεις. Βέβαια να σου ομολογήσω ότι υπάρχουν στιγμές που τις περνώ διαβάζοντας. Mου αρέσει πάρα πολύ να διαβάζω ιδιαίτερα βιβλία και συγκεκριμένα για την ιστορία και τον πολιτισμό.

 

Τι σε εκφράζει περισσότερο στον λατινική χορό καθώς και στο Αργεντίνικο tango;

Στον λατινικό χορό αυτό που με εκφράζει και με γοητεύει περισσότερο είναι η διαφορετικότητα και η χορευτική ιδιαιτερότητα που διαθέτει. Στο Αργεντίνικο tango αυτό που με γοητεύει είναι το στοιχείο του χορού δηλαδή η διεκδίκηση του ερωτικού πάθους.

 

Για κάποιον που δεν ασχολείται καθόλου με τον χoρό είναι εύκολο να ξεκινήσει;

Ο χορός είναι για όλο τον κόσμο και για κάθε ηλικία. Σίγουρα σε μεγαλύτερη ηλικία είναι λίγο δύσκολη η προσαρμογή αλλά όποιος το επιθυμεί πρέπει αναμφισβήτητα να το ξεκινήσει. Εάν έχεις λίγο πάθος για τον χορό μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα θα συνειδητοποιήσεις μεγάλη πρόοδο στο κομμάτι του χορού. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα η ιδέα του χορού δεν έχει ωριμάσει πολύ και αυτό με στεναχωρεί.

 

Από ότι γνωρίζουμε σου είχε γίνει πρόταση για την συμμετοχή σου στο φετινό dancing with the stars;

Ναι μου έχει γίνει πρόταση να συμμετέχω στο φετινό dancing with the stars ενώ δεν είχα δηλώσει συμμετοχή και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την παραγωγή για αυτήν την πρόταση που με τιμάει και σαν πρόσωπο αλλά και σαν καλλιτέχνη. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να συμμετέχω εάν και το επιθυμούσα πάρα πολύ.Λόγω των νέων μου καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων ως καλλιτεχνικός διευθυντής στην bolero Ζωγράφου καθώς και στο θέατρο στο κομμάτι της κινησιολογίας των ηθοποιών, για το θεατρικό έργο Ερωτόκριτος που ετοιμάζεται για την νέα χρονιά στο θέατρο Φούρνος που το ανεβάζει ο εξαίρετος καλλιτέχνης Μενέλαος Τζαβέλλας μαζί με διακεκριμένους καλλιτέχνες. Πιθανόν όμως να εμφανιστώ σε κάποιο guest του dancing.

 

Kάτι για το τέλος, οι θαυμαστές σου που μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τον Κωνσταντίνο;

Στην σχολή bolero Ζωγράφου καθώς και σε μαγαζιά με latin μουσική κυρίως στην περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά.

Θα ήθελα για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω τον Καλέργιο Νικό που με τίμησε με την πρότασή του να αναλάβω την καλλιτεχνική διεύθυνση της σχολής bolero Ζωγράφου, τους θαυμαστές μου και τους μαθητές για την θετική ενέργεια που μου δίνουν καθημερινά και τους το ανταποδίδω με όλη μου την αγάπη...

 

 

 

Πηγή: athensgo.gr