Λάρρυ Πέιτζ

2014-10-01 18:34
 
 
Γράφει: Μαίρη Κάντα
 
ΟΛάρρυ Πέιτζ είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google μαζί με τον Σεργκέι Μπριν. Γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 1973. Σε ηλικία οχτώ χρόνων βίωσε το διαζύγιο των γονιών του και αυτός ο χωρισμός τον επηρέασε. Οι γονείς του προσπάθησαν με αφοσίωση να μεγαλώσουν τον Λάρι σε ένα όσο το δυνατόν πιο υγιές περιβάλλον. Ώσπου στο τέλος ο Λάρι αισθανόταν πλημμυρισμένος από αγάπη και σοφία, προερχόμενες από δύο μητέρες: την πραγματική του μητέρα και την Τζόις Ουάιλντενταλ, μια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που διατηρούσε μακροχρόνια σχέση με τον πατέρα του. Η σχέση των δύο γυναικών παραμένει μέχρι σήμερα φιλική. 
Στη δεκαετία του 1960, ο πατέρας του Λάρι, Καρλ Βίκτορ Πέιτζ ήταν από τους πρώτους φοιτητές που πήραν πτυχίο στη  επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ο Λάρι θαύμαζε τον πατέρα του που ήταν διασκεδαστικός και κοινωνικός και των πήγαινε σε συναυλίες των Grateful Dead.Όταν ο Λάρι ήταν στο δεύτερο εξάμηνο των σπουδών του στο Στάνφορντ, ο πατέρα τους, που μικρός είχε περάσει πολιομυελίτιδα, πέθανε σε ηλικία πενήντα οχτώ ετών, από επιπλοκές λόγω πνευμονίας. Αυτή η απώλεια ήταν τραυματική για το Λάρι.
Ο Λάρι ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και του αδερφού του και φοίτησε κι αυτός στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στο Αν Άρμπορ, όπου σπούδασε μηχανικός υπολογιστών και παρακολούθησε και ορισμένα μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων προτού λάβει το πτυχίο του, το 1995. Διατέλεσε πρόεδρος της αδελφότητας Ήτα Κάππα Νι του Μίσιγκαν, της εθνικής τιμητικής αδελφότητας για τους φοιτητές μηχανολογίας υπολογιστών, ενώ διασκέδαζε πουλώντας ντόναντς στο περίπτερο της αδελφότητας στο χώρο του πανεπιστημίου.