Νέλλη Γκίνη: "Μαθαίνω από τα λάθη μου"

2015-01-27 20:09

Συνέντευξη: Μαίρη Κάντα

Μέσα από τις οθόνες των σπιτιών μας, η ηθοποιός Νέλλη Γκίνη μάς συστήθηκε ως «Μαρίνα» στη «Γειτονιά μας» (ΥΕΝΕΔ) για πρώτη φορά το 1972. Από τότε μέχρι σήμερα, η διαδρομή της είναι πολύ σημαντική στο θέατρο, στο κινηματογράφο, στη τηλεόραση μα και στο τραγούδι. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Ερωτόκριτος» όπου θα υποδυθεί την «παραμάνα», σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, μίλησε στο best-news.gr.Στη συνέντευξη που έδωσε, αναφέρθηκε στο ρόλο της στη τηλεοπτική σειρά «Η γειτονιά μας» που ήταν το εισιτήριο της και η επαφή της με το ευρύ κοινό, για το τι λείπει σήμερα από την ζωή της καθώς και για το αν θα ασχολιόταν ή όχι με την πολιτική. Επίσης, στη ερώτηση, αν την τρομάζει ο χρόνος απάντησε: «το μόνο που με τρομάζει είναι ένας κακός θάνατος. Προς το παρόν, ζω, αναπνέω, ελπίζω, ονειρεύομαι!»

 

 

Από τις 29 Ιανουαρίου θα συμμετάσχετε στη θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος». Θα μας πείτε λίγα λόγια για αυτή την παράσταση;

Ο "Ερωτόκριτος" είναι μια δουλειά που έχω αγκαλιάσει και αγαπήσει πολύ. Δουλεύω με νέους αξιόλογους ανθρώπους με ταλέντο και όραμα. Οι πρόβες μας έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, πιστεύω σε αυτήν την παράσταση και αδημονώ για το αποτέλεσμά της .Στο θέατρο "Φούρνος" έναν όμορφο χώρο με θετική αύρα που μας εμπνέει, σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Τζαβέλλα ενός νέου πολλά υποσχόμενου ανθρώπου. Τα  κοστούμια του έργου είναι ραμμένα από τον ταλαντούχο Μάκη Καρρά, στη σκηνή μαζί μας, τρεις παίζουν μουσική με σολίστα τον λυράρη Γιώργο Σαμπαριώτη.  «Ερωτόκριτος» ο Σταύρος Μαρκαλάς, "Αρετούσα" η Σίσσυ Καπετάνου, στο ρόλο του "Βασιλιά" ο τενόρος της λυρικής σκηνής Κωνσταντίνος Τζέμος, "Πολύδωρος" ο Κωνσταντίνος Τράφαλης και στο ρόλο του αφηγητή -ποιητή , Βιτσέντζου Κορνάρου ο Κωνσταντίνος Τζιομίδης.

 

Υπάρχει κάποιος ρόλος ή κάποια συνεργασία που σας έχει σημαδέψει και γιατί;

Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιο ρόλο, αν θέλετε όμως να αναφερθώ σε κάποιο, ήταν ο ρόλος μου στη "Γειτονιά μας" του Κώστα Πρετεντέρη. Η «Μαρίνα» της «γειτονιάς», ήταν το εισιτήριο μου και η επαφή μου με το ευρύ κοινό. Ακολούθησαν πολλοί ρόλοι στο θέατρο, στην τηλεόραση, και στο κινηματογράφο, όλοι αγαπημένοι τι να πρωτοθυμηθώ .

 

Έχετε μετανιώσει ποτέ για κάτι;

Ναι έχω μετανιώσει για κάποιες επιλογές που έκανα στη ζωή μου αλλά σε προσωπικό επίπεδο. Μαθαίνω από τα λάθη μου και όταν χρειάζεται διδάσκομαι  από αυτά.

 

Τι λείπει σήμερα από την ζωή σας;

Η διασκέδαση. Νιώθω ότι τα τελευταία χρόνια διαθέτω ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό μου.

 

Μεγαλώσατε μόνη σας ένα παιδί σε εποχές δύσκολες. Τι θα συμβουλεύατε σήμερα μία νέα γυναίκα που θέλει να μεγαλώσει μόνη της ένα παιδί αλλά συγχρόνως φοβάται;

Φυσικά και να το τολμήσει, να μην φοβηθεί, απλά θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ότι ένα παιδί δεν είναι παιχνιδάκι. Το να μεγαλώσεις έναν άνθρωπο είναι μια ευθύνη που τελειώνει όταν πια κλείσεις τα μάτια σου, αν είναι έτοιμη για όλα αυτά, ναι να το τολμήσει.

 

Αν αρχίζατε τώρα την καριέρα σας, τι θα αλλάζατε και τι θα αφήνατε το ίδιο;

Ίσως κάποιες επιλογές που θα έκανα ότι αφορά τη δουλειά μου. Κάποιους ρόλους που θα θελα να παίξω πολύ νωρίτερα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

 
 
Πρόσφατα, ο κύριος Σάκης Ρουβάς βραβεύτηκε με το βραβείο αρχαίου δράματος, ενώ η κυρία Χρυσούλα Διαβάτη αρνήθηκε να παραλάβει το τιμητικό βραβείο στη απονομή των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Χορού 2014. Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτό το γεγονός;

 

Εκτιμώ την κυρία Διαβάτη και νομίζω ότι σωστά έπραξε, όμως πιστεύω στους νέους ανθρώπους και στηρίζω τα όνειρά τους, ο κύριος Ρουβάς είναι ένα ταλαντούχος άνθρωπος, το να βραβευθεί όμως με το συγκεκριμένο βραβείο απέχει πολύ, θα μπορούσαν να τον βραβεύσουν σαν πρωτοεμφανιζόμενο ηθοποιό στον συγκεκριμένο ρόλο.

 

Ποια είναι η σχέση σας με την πολιτική; Αν σας πρότειναν  να ασχοληθείτε με αυτή, θα το κάνατε;

Δυστυχώς οι πολιτικοί έχουν απογοητεύσει τον κόσμο, οδήγησαν την χώρα μας στη κατάντια που είναι σήμερα, στέρησαν  από τους νέους μας το δικαίωμα στο όνειρο, στην οικογένεια, στη δημιουργία. Αν θα ασχολιόμουν με την πολιτική;  Εννοείτε πως όχι!

Εκτός από το ταλέντο, τι χρειάζεται να έχει κάποιος για να γίνει καλός ηθοποιός; Πιστεύετε πως η εξωτερική εμφάνιση συμβάλλει στο να πετύχει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική;

Πολύ αγάπη, γερό στομάχι και δουλειά πολλή δουλειά. Σίγουρα βοηθάει και η καλή εξωτερική εμφάνιση, αλλά δεν σημαίνει ότι ένας ταλαντούχος άνθρωπος, ανεξάρτητα με την εμφάνιση του, δεν μπορεί να κυνηγήσει και να αγγίξει το όνειρο του.

 

Σας τρομάζει ο χρόνος που περνά;

Το χρόνο δεν τον μέτρησα ποτέ, δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί του, προσπαθώ να γεύομαι το κάθε δευτερόλεπτο ζώντας το με τα αρνητικά και τα θετικά του. Το μόνο που με τρομάζει είναι ένας κακός θάνατος, προς το παρόν, ζω, αναπνέω, ελπίζω, ονειρεύομαι!

 

Σας ευχαριστώ πολύ.