Πέντε στιλιστικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες

2015-03-12 11:44
 
Γράφει: Αλεξία Σταυρίδου
 
 
Κυρίες μου, είναι γεγονός, όλες έχουμε κάνει λάθη στο παρελθόν (δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω) και συνεχίζουμε να κάνουμε ακόμη και σήμερα. Υπάρχουν όμως κάποια τα οποία κάνουν μαζικά γυναίκες κυρίως νεαρής ηλικίας και δεν τις κολακεύουν καθόλου. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι τα εξής :
 
1. Βάφονται σε υπερβολικό βαθμό.
Δε λέω, καλό το μακιγιάζ, μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της και να κρύψει ατέλειες. Με το να βάψεις όμως τα μάτια με smokey  στυλ και να χρησιμοποιήσεις έντονο κόκκινο κραγιόν  το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μοιάζεις με κλόουν. Αντί αυτού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις eyeliner, μάσκαρα και ένα κόκκινο κραγιόν, πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Ο χρυσός κανόνας του μακιγιάζ είναι να βάφεις έντονα ένα από τα 2, είτε τα μάτια είτε τα χείλη. Ακολουθήστε τον και δεν θα χάσετε!
 
    2. Η χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων/νυχιών/μαλλιών.
Κατανοώ το συναίσθημα κάποιας γυναίκας που έκοψε πολύ κοντά τα μαλλιά της και αποδείχθηκε λάθος ή της κοπέλας που μικρή έτρωγε τα νύχια της με αποτέλεσμα να μη γίνουν όπως θα ήθελε, όμως το αληθινό είναι πάντα πιο όμορφο. Οι γυναίκες σήμερα έχουν την τάση να χρησιμοποιούν προσθετικά  που θεωρούν πως θα τις αναδείξουν, ενώ η ομορφιά της καθεμίας μας βρίσκετε στις μικρές αυτές διαφορές μας. Μπορείς να βελτιώσεις τα χαρακτηριστικά που δεν σου αρέσουν με φυσικούς τρόπους, βιταμίνες που τονώνουν μαλλιά και νύχια ώστε να μακρύνουν γρηγορότερα και μη ξεχνάμε τις μάσκαρες που κάνουν θαύματα.
 
    3. Δείχνουν πολύ δέρμα.
Δεν υπήρχε μία βραδινή  έξοδος που να έκανα τα τελευταία 3-4 χρόνια και οι μισές κοπέλες που είδα να μην ήταν ντυμένες πολύ προκλητικά. Ίσως φταίει η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η ανάγκη για προσοχή από το αντίθετο φύλο, αλλά κυρίες μου αυτό είναι ένα χιλιοαποδεδειγμένο λάθος. Αν θέλεις να βγεις έξω προσεγμένη και νιώθοντας θηλυκή δεν είναι ανάγκη να φορέσεις ένα φόρεμα με πολύ ανοιχτό μπούστο και κοντό, φόρεσε ένα απλό μαύρο κοντό φόρεμα , γνωστό και ως μικρό μαύρο φόρεμα, το οποίο να μην αποκαλύπτει το στήθος, με ένα μαύρο καλσόν. Ο γενικός κανόνας του style είναι να αποκαλύπτεις μόνο ένα από τα 2, είτε μπούστο είτε πόδια. Η καθεμία μας το προσαρμόζει ανάλογα τα γούστα της, μα το αποτέλεσμα θα σε αφήσει ικανοποιημένη και δεν θα έχεις χάσει κανένα πόντο θηλυκότητας. Μη σου πω πως κερδίζεις κιόλα. 
 
 
 
    4. Φοράνε πολύ ψηλά τακούνια που δεν μπορούν να περπατήσουν.
Είτε είσαι ψηλή είτε κοντή , όλες αγαπάμε τα παπούτσια και συγκεκριμένα τα ψηλοτάκουνα. Προσωπικά έχω καμιά 20 ζευγάρια από αυτά στη παπουτσοθήκη μου! Οι κοπέλες που είναι συνηθισμένες στα φλάτ ζορίζονται πολύ να περπατήσουν σ' αυτά ακόμα και αν το τακούνι είναι χαμηλό.  Δε λέω, υπέροχα είναι τα ψηλοτάκουνα και αναδεικνύουν τέλεια τα πόδια αλλά βρε κορίτσια μου να μπορούμε να περπατήσουμε κιόλας, μη σερνόμαστε.  Αναζητείστε παπούτσια που μπορείτε να τα περπατήσετε άνετα, σιγά σιγά να αυξάνετε το ύψος του τακουνιού του και αυτό μόνο όταν μπορείτε με ευκολία να τα περπατήσετε. Όταν αναγκάζουμε τα πόδια μας από τα φλατ να ανέβουν σε ουρανοξύστες  λογικό  δεν είναι να πονέσουν στα πρώτα λεπτά;
 
5. Δεν ντύνονται ανάλογα τις περιστάσεις.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι γεγονός. Πολλές γυναίκες ντύνονται με βάση την διάθεση και όχι τις περιστάσεις. Θα φορέσουν κάτι υπερβολικό στη σχολή ή στα ψώνια ενώ στη δουλειά φόρμες. Δεν χρειάζεται να περάσεις ώρες μπροστά από τη ντουλάπα σου για να βρεις τα σωστά ρούχα για κάθε περίσταση, μείνε στα βασικά. Απλά και κομψά στη δουλειά, όπως ένα μαύρο παντελόνι και ένα πουκάμισο, απλά στη σχολή ή στο μάθημα, όπως φόρμες και τζίν και εντυπωσιακά το βράδυ.