Πλατεία Κλαυθμώνος: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014

2014-09-17 11:06

Η πλατεία Κλαυθμώνος το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου θα μεταμορφωθεί σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας.  Εννιά μορφωτικά ιδρύματα και πρεσβείες στη Αθήνα για δεύτερη συνεχή χρονιά θα προσφέρουν την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν από την μία ευρωπαική χώρα στη άλλη με όχημα τη γλώσσα. 

Οι μαθητές του St. Catherine's British School θα ανοίξουν την γιορτή φέτος με το 'Ονειρο Θερινής Νυκτός" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Στη συνέχεια οι μαθητές της Ελληνογαλλικής σχολής Ευγένιος Ντελακρουά θα παρουσιάσουν το επάγγελμα του θεατρικού κλόουν, χρησιμοποιώντας το σώμα και την φωνή. Την σκυτάλη μετά θα πάρουν οι μαθητές του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης που θα μας ταξιδέψουν στηΓερμανία με γνωστές μελωδίες και τραγούδια. Ακολουθούν οι μαθητές του γερμανόφωνου τμήματος της Σχολής Μωραΐτη που θα παρουσιάσουν δρώμενο με θέμα «Μεγαλώνοντας στην Αυστρία με χορό και τραγούδι».

 Αργότερα θα παρακολουθήσουμε μια κωμική όπερα από το θιάσο ¨Οι τολμηρές" του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Μια παράσταση κουκλοθέατρου με κούκλες μαρότ υπό τους ήχους της μουσικής των Βέρντι, Πουτσίνι, Σκαρλάτι και Ρότα. Το πρόγραμμα συνεχίζει το χορευτικό συγκρότημα του Πολωνικού Σχολείου στην Αθήνα με παραδοσιακούς χορούς της Πολωνίας ενώ υπάλληλοι της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και μέλη του Συλλόγου Τσεχικής Κοινότητας στην Αθήνα θα αφηγηθούν στα ελληνικά τσέχικα παραμύθια.

 

Η Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα συμβάλλει στο πρόγραμμα «μαθαίνοντας» μας την ουγγρική γλώσσα μέσω των ήχων της παραδοσιακής μουσικής τους.

Λίγο πριν το τέλος του προγράμματος το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Τμήμα Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών θα παρουσιάσουν μορφές της ελληνικής γλώσσας με ελληνικά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Διοργανώτριες χώρες: Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία

Παρουσίαση: Λυδία Παπαϊωάννου

Πληροφορίες εκδηλώσεων

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, 10:00-16:00

Είσοδος ελεύθερη