Σπιτικά καλλυντικά

2015-02-04 10:19
Γράφει: Αλεξία Σταυρίδου
 
Σε όλες μας αρέσει να είμαστε λαμπερές και να φροντίζουμε τον εαυτό μας, γι' αυτό και αγοράζουμε διάφορα καλλυντικά χωρίς να σκεφτούμε πως αρκετά από αυτά μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνες μας. Εκτός από τα χρήματα που εξοικονομούμε, γλιτώνουμε και τον οργανισμό μας από ποικίλα βλαβερά συστατικά όπως τα πάραμπενς. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα σπιτικά καλλυντικά που μπορούμε να κάνουμε, με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας.
 
  Μάσκα μαλλιών με λάδι και αυγό
Θα χρειαστείς 5 κουταλιές τις σούπας λάδι (αν έχεις μακρυά μαλλιά), αλλιώς 3 αν έχεις κοντά μαλλιά και 1 αυγό. Τα χτυπάμε μαζί και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στα μαλλιά αποφεύγοντας τις ρίζες. Η μάσκα αυτή πρέπει να μείνει στα μαλλιά σου για τουλάχιστον 1-2 ώρες και έπειτα τα λούζεις 2 φορές ώστε να φύγει η έντονη μυρωδιά του αυγού. Από την πρώτη κιόλα εφαρμογή τα μαλλιά σου θα είναι εμφανώς πιο απαλά και φουντωτά!
 
· Απολέπιση με αλάτι
Μέσα σε ένα μπολ αναμιγνύεις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα και 3 κουταλιές της σούπας λάδι και είναι έτοιμο για χρήση! Το δέρμα σου θα γίνει εξίσου απαλό όπως με κάθε απολεπιστικό του εμπορίου συν ότι θα σου αφήσει μια ελαφριά μυρωδιά κανέλας. Εναλλακτικά, μπορείς να αφαιρέσεις την κανέλα και να βάλεις κάποιο έλαιο της αρεσκείας σου.
 
· Μάσκα προσώπου με κακάο
Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι μια κουταλιά σκόνης κακάο και 2 κουταλιές του γλυκού γιαούρτι. Τα ανακατεύεις και την τοποθετείς στο πρόσωπο σου για 15 λεπτά. Την ξεβγάζεις με άφθονο νερό και σκουπίζεις το πρόσωπο ταμποναριστά με μια πετσέτα.
 
 
 Μάσκα για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια
Χρειάζεσαι μόνο 1 αγγούρι ή 1 πατάτα και 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα σε σκόνη. Καθαρίζεις το αγγούρι, ή την πατάτα αντίστοιχα και τα πολτοποιείς. Από το μείγμα αυτό παίρνεις 2 κουταλάκια του γλυκού και τα ανακατεύεις μαζί με τη σκόνη γάλακτος, μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα Το βάζεις στο ψυγείο σου για 20 λεπτά και έπειτα το τοποθετείς στην περιοχή των ματιών όπου το αφήνεις για 15 λεπτά. Έπειτα το ξεβγάζεις με άφθονο νερό.