Ακροβατώντας...

2021-08-02 14:36

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Ακροβατώντας ανάμεσα σε αποφάσεις που πρέπει να παρθούν κι εκείνες που δεν πάρθηκαν ποτέ φτερουγίζεις άτσαλα σαν περιστέρι στην πρώτη του πτήση .Εξόριστος αισθάνεσαι πολλές φορές από τα συν αυτής της ζωής μονίμως τοποθετημένο ένα πλην μπροστά σου ικανό να μηδενίσει τα πάντα . 

Ακροβατώντας ανάμεσα σε μικρές νίκες κρυμμένες σε γωνίτσες σκονισμένες λησμονημένες του μυαλού σου και σε ήττες σαρωτικές που δεν άφησαν σχεδόν τίποτα όρθιο ,αναρωτιέσαι αν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις κι άλλο. 

Ακροβατώντας ανάμεσα σε παραδόσεις που σου έβαλαν στην κούνια ο παππούς και η γιαγιά και στην μοντερνιά που χώθηκε ύπουλα μέσα από το διαδίκτυο στην ζωή σου δυσκολεύεσαι να επιλέξεις καμιά φορά ανάμεσα στο κλασικό βιβλίο και το ψυχρό ηλεκτρονικό βιβλίο. 

Ακροβατώντας ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και την ανάγκη δακρύζεις κάθε φορά που η άγνωστη γιαγιά απέναντι από την πολυκατοικία που μένεις ανοίγει τον κάδο για να βρει κάτι να φάει .

 Ακροβατώντας ανάμεσα στην σημασία της σοβαρότητας και της σοβαροφάνειας μπερδεύεσαι πολλές φορές. Ακροβατώντας ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα εσύ επιλέγεις την οπισθοχώρηση καμία φορά .Ο έξυπνος ξέρει πότε πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω.

 Ακροβατώντας ανάμεσα στην ζωή και στον θάνατο εμείς οι άνθρωποι πολλές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε ."Εκεί που είσαι όρθιος πέφτεις "ακούς φωνές προγόνων γνωστών σου και μη...