Αν τα σημεία στίξης μιλούσαν

2019-03-25 11:05

 

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Τελεία: Είμαι λιτή κι απέρριτη με σημασία ωστόσο γιγάντια. Δίχως εμένα η αρχή δεν θα είχε νόημα, δίχως εμένα δεν θα υπήρχε καν τέλος! Κείμενο άνευ την παρουσία μου απλά δεν υφίσταται! Σε ό,τι αφορά τώρα τον προφορικό λόγο μερικοί δυστυχώς με ξεχνούν, γλώσσα δεν βάζουν μέσα τους! Τα άλλα σημεία στίξης συνήθως με σέβονται και δεν με παρακούνε. Βεβαια δεν λείπουν και οι εντάσεις κυρίως με το κόμμα που πολλές φορές προσπαθεί να με εκτοπίσει με το έτσι θέλω! Όπως και να'χει αισθάνομαι πολύ χρήσιμη και αναντικατάστατη. 

Κόμμα: Καλή η τελεία δε λέω μα πολύ τελεσίδικη αδελφάκι μου,πολύ απότομη! Ενώ εγώ μπορεί να χώνομαι ώρες ώρες σε σημεία λανθασμένα, αν δεν γνωρίζει κάποιος την σωστή μου τοποθέτηση, αφήνω όμως ανοιχτή την πόρτα για την συνέχιση της πρότασης .Εμ και το άλλο πού το βάζετε; Στην εμφάνιση αναφέρομαι καλέ! Μεγάλη υπόθεση να διαφέρεις,να ξεχωρίζεις. Καμπύλες και πάλι καμπύλες! Όχι σαν το ανορεξικό το θαυμαστικό! 

Θαυμαστικό: Δεν θα ισχυριστώ πως δεν αντιλήφθηκα το αιχμηρό σχόλιο που έκανε για μένα το κόμμα, μα θα αδιαφορήσω.Υπερέχω και κάποιος που υπερέχει δεν ασχολείται με κάποιους που βρίσκονται σκαλοπάτια πιο κάτω από αυτόν. Ασχολούμαι με συναισθήματα,θαυμασμό κι έκπληξη. Ποιός άλλος κάνει τόσα όσα εγώ; 

Ερωτηματικό:Ένταξει τώρα,προσκυνήστε με άφοβα, άλλωστε είμαι συνηθισμένο σε ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού. Είμαι ο παράνομος καρπός που προέκυψε όταν έσμιξαν η τελεία και το κόμμα. Αυτό βέβαια δεν είναι ευρέως γνωστό κυρίως για λόγους δεοντολογίας. Η εμφάνισή μου όμως μαρτυρά τα πάντα:Το πάνω μέρος μου είναι ίδια η τελεία ενώ το κάτω ίδιο το κόμμα. 

Εισαγωγικά: Η παρέα είναι ό,τι καλύτερο σ’αυτή την ζωή κι εμείς το γνωρίζουμε καλύτερα από τον πάσα ένα. Σα ζευγάρι που είμαστε υπάρχει και η ασυνεννοησία και οι διαφορές πολλές φορές είναι αγεφύρωτες. Αυτός είναι κι ο πραγματικός λόγος που δεν θα μας συναντήσετε ποτέ μαζί, ο ένας βρίσκεται στην δύση κι ο άλλος στην ανατολή! Αλλά ξέρετε κάτι, καλύτερα να υπάρχει μια απόσταση,κρατάει ”ζωντανή”την σχέση και τον έρωτα.

 Άνω τελεία: Είμαι η αδελφή της τελείας,το μαύρο πρόβατο της οικογένειας μόνο και μόνο επειδή επαναστάτησα με την τοποθέτησή μου στο κάτω μέρος.Με το ανίψι μου το ερωτηματικό τα πάμε μια χαρά αφού και οι δυό μας είμαστε υπέρ της διακοπής της πρότασης κι όχι της ολοκλήρωσής της.