Αν θες...

2019-09-30 08:30

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Αν θες διόρθωσε στο βαθμό του εφικτού τον τρόπο που τα μάτια σου συναντούν τα δικά μου, δεν μου αρμόζει κάτι τέτοιο ξέρεις! Μπορεί να φταίω κι εγώ που σου το επέτρεπα κάποτε, δεν παίρνω όμως και όρκο. Η έλλειψη σεβασμού προς το άτομό μου είναι αποτυπωμένη στις ίριδες των ψυχρών ματιών σου. Ειλικρινά δεν θα ανεχτώ ξανά κάτι παρόμοιο.
Αν θες άλλαξε λίγο τον τρόπο που κλείνεις τους “λογαριασμούς”σου με τους συνανθρώπους σου. Ξέρεις, φίλτατε, δεν στηριζόμαστε όλοι στα χρήματα σου, σ’αυτά τα ρυπαρά παλιόχαρτα του διαβόλου.Κάποιοι από μας έχουμε μπει στον κόπο να βλέπουμε πέρα από αυτά και να λογαριαζόμαστε με τον άλλον με την βοήθεια του λόγου κι όχι των κερμάτων που θορυβούν στην τσέπη.
Aν θες μην βάλεις στις αποσκευές της μνήμης σου καμία κοινή μας στιγμή καθώς ξένες μου φαίνονται πλέον όλες. Οι άτιμες οι αναμνήσεις άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν από το να εμφανίζονται απρόσκλητες από το πουθενά!
Αν θες χαμήλωσε τα ντεσιμπέλ σου. Φαντάζει πολύ “δεύτερος”εκείνος που προσπαθεί να επιβληθεί με τις φωνές και τις κραυγές του. Η φύση μας έδωσε μεν το λαρύγγι μας έδωσε δε και το μυαλό να το ρυθμίζουμε αναλόγως.
Αν θες, προσπάθησε να κάνεις μια “γενική καθαριότητα”στο μέσα σου. Σε απορροφάει συχνά το εγώ σου και χάνεσαι σε μονοπάτια δίχως φως. Ω ναι, θα σε πονέσει να αφαιρέσεις τα ρινίσματα κακίας, εγωπάθειας και μίσους που κουβαλάς μα πίστεψέ με μεγάλη υπόθεση η αποφόρτιση της ψυχής!
Αν θες, γίνε που και που παιδί. Δεν σε υποτιμώ προτρέποντάς σε να κάνεις κάτι τέτοιο,αντιθέτως σου δίνω και αξία. Ξέρεις τι σημαίνει να γελάς μέσα από την ψυχή σου δίχως ψιμύθια υποκρισίας; Θυμάσαι πως είναι να απολαμβάνεις τα λίγα και ταπεινά;
Αν θες ξεκαθάρισε που να σε πάρει και να σε σηκώσει τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις από την ζωή! Ζύγιασε το συμφέρον και την ζημία και πράξε αναλόγως. Μέτρα τις λύπες κι απαρίθμησε τις χαρές και τότε ίσως βγάλεις κάποια άκρη. Μην αφανίσεις την ελπίδα μέσα σου μα και μην την στερήσεις από τους άλλους.
Αν θες προσπέρασε ό,τι διάβασες. Είναι δικαίωμά σου...