Angelina Jolie

2014-11-03 18:02
Γράφει: Μαίρη Κάντα
 
Η Αντζελίνα Τζολί γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1975 και είναι κόρη του διάσημου ηθοποιού Τζον Βόιτ και της ηθοποιού Μαρσελίν Μπερτράντ. Θεωρείται μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο. Μέχρι τα 25 της χρόνια είχε καταφέρει το εξής δύσκολο επίτευγμα: είχε κερδίσ κερδίσει τρεις Χρυσές Σφαίρες και ένα Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για το ανεξάρτητο δράμα Το Κορίτσι Που Άφησα Πίσω όπου κατάφερε να επισκιάσει τη Γουαϊνόνα Ράιντερ και να καθιερωθεί ως ηθοποιός.
 Έχει δηλώσει σαφώς ότι είναι αμφιφυλόφιλη και πριν κλείσει τα τριάντα χρόνια της είχε παντρευτεί και χωρίσει δύο φορές με τους Τζόνι Λι Μίλερ και Μπίλι Μπομπ Θόρντον.  Η ζωή της δεν ήταν πάντα ρόδινη. Έχει βιώσει άσχημα παιδικά χρόνια, κάτι που το αναφέρει συχνά σε συνεντεύξεις της.
Οι γονείς της χώρισαν το 1976 και η Τζολί μαζί με τον αδερφό της και την μητέρα της μετακόμισαν στην Νέα Υόρκη. Η μητέρα της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα της ως ηθοποιός. Η  Αντζελίνα θυμάται την περίοδο που ήταν μαθήτρια στο Γυμνάσιο του Μπέβερλι Χίλς με τα μελανότερα χρώματα. Όπως αναφέρει, ένιωθε ιδιαίτερα απομονωμένη από τα πλούσια παιδιά του σχολείου, καθώς το βιοτικό τους επίπεδο δεν ήταν ανάλογο, επειδή η μητέρα της ζούσε με μέτριο εισόδημα.
 
Οι συμμαθητές της την πείραζαν συχνά, επισημαίνοντας τις ταξικές διαφορές τους, αλλά και για τα περίεργα χαρακτηριστικά της, για το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα αδύνατη αλλά και για τα γυαλιά και τα σιδεράκια της, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το μύθο του ασχημόπαπου. 
 
Η Τζολί άρχισε να εργάζεται από τα 14 της ως μοντέλο Όμως οι πρώτες προσπάθειες να κάνει καριέρα μοντέλου ήταν αποτυχημένες. Τότε άρχισε να εμφανίζει τάσης αυτοκαταστροφής, χαράζοντας τον εαυτό της με ο,τιδήποτε έβρισκε. Σε συνέντευξή της στο CNN, η ίδια τονίζει: «Είχα ολόκληρη συλλογή μαχαιριών. Για κάποιο λόγο, η τελετουργία του να κόβω τον εαυτό μου και να νιώθω τον πόνο με έκανε να νιώθω ζωντανή και ήταν κατά κάποιο τρόπο θεραπευτική για μένα». 
 
Στα 14, εγκατέλειψε τα μαθήματα ηθοποιίας, ονειρευόμενη να γίνει εργολάβος κηδειών. Η χαμηλή της αυτοεκτίμηση την οδήγησε σε μια ιδιαίτερα αλήτικη περίοδο της ζωής της, κατά την οποία φορούσε πάντοτε μαύρα και έβαφε τα μαλλιά της μωβ. Έκτοτε, αναφέρεται πάντοτε με διάθεση αναπόλησης εκείνης της περιόδου, λέγοντας «Είμαι ακόμη στην καρδιά -και πάντα θα είμαι- ένα αλητάκι με πολλά τατουάζ». Την ίδια εποχή, εμφανίζεται και σε διάφορα video clips, μεταξύ των οποίων το «Rock & Roll Dreams Come True» του Meat Loaf και το “Stand by my Woman” του Lenny Kravitz. 
Παράλληλα, έπαιξε σε διάφορες ταινίες χαμηλού budget, όπως το Cyborg 2, όπου υποδύεται ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ
 
H Τζολί είναι αποξενωμένη με τον πατέρα της, αποδίδοντας στην απιστία του τη διάσπαση της οικογένειάς της. Το 2002, η Τζολί υπέβαλε επίσημη αίτηση για να αλλάξει το όνομά της σε Αντζελίνα Τζολί, απορρίπτοντας το επώνυμο Βόιτ. Ο ίδιος ο πατέρας της υποστήριζε τότε ότι η κόρη του έχει «σοβαρά συναισθηματικά προβλήματα». 
 
Μετά το 1997, αρχίζουν να την ανακαλύπτουν σταδιακά τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ, και οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι έρχονται, ο ένας μετά τον άλλον.  Ωστόσο, η διεθνής αναγνώριση για την Τζολί έρχεται από την κινηματογραφική μεταφορά ενός παιχνιδιού ηλεκτρονικού υπολογιστή, του Tomb Raider. Η ταύτισή της με τον χαρακτήρα που υποδύεται, τη Lara Croft είναι μοναδική και η επιτυχία της ταινίας οδηγεί στην παραγωγή sequel, του The Cradle of Life. 
Η Ατζελίνα Τζολί στα γυρίσματα της ταινίας Tomb Raider στη Καμπότζη είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις παγκόσμιες ανισορροπίες και τα τεράστια προβλήματα των υπανάπτυκτων χωρών και ξεκίνησε την ανθρωπιστική της δράση. Τώρα είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως, παντρεμένη με τον Brad Pitt και ευτυχισμένη με τα παιδιά που έχει υιοθετήσει.