Αυστρία: Τουρίστας έσωσε τους επιβάτες λεωφορείου αφού ο οδηγός του πέθανε στο τιμόνι

2017-09-25 18:41

Ένας ετοιμοπόλεμος Γάλλος τουρίστας έσωσε τον εαυτό του αλλά και τους συνεπιβάτες του από βέβαιο θάνατο, όταν ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν πέθανε και το όχημα κατευθυνόταν στο γκρεμό.

Το λεωφορείο είχε προορισμό τις Τυρολέζικες Άλπεις, ενώ μετέφερε 21 επιβάτες. Ξαφνικά ο 76χρονος οδηγός έχασε τις αισθήσεις του και απεβίωσε, αναφέρουν οι αστυνομικοί. Το όχημα κατευθυνόταν προς το γκρεμό ενώ τότε ένας Γάλλος τουρίστας αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη και να πατήσει το φρένο.

Το όχημα σταμάτησε λίγα μόλις μέτρα πριν τους τελευταίους βράχους, ενώ τέσσερις άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αναφέρει το BBC.

Ο 65χρονος επιβάτης ήταν αυτός που καθόταν πιο κοντά στον οδηγό, γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μόλις συνειδητοποίησε τι συνέβαινε, πετάχτηκε από το κάθισμά του και έπραξε τα δέοντα χωρίς να το σκεφτεί πολύ.

«Το λεωφορείο βρίσκονταν μια ανάσα πριν την καταστροφή», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας συμπληρώνοντας πως χάρη στα αντανακλαστικά του επιβάτη κατάφερε να σταματήσει το όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2004 πέντε τουρίστες έχασαν τη ζωή τους όταν ο οδηγός του οχήματος που επέβαιναν βγήκε από το δρόμο κοντά στο χωριό Bad Dürrnberg στην Αυστρία.

Πηγή:huffingtopost.gr