Αυτά τα «άχρηστα» που κουβαλάμε μαζί στην παραλία

2020-08-24 16:10

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Η αλήθεια είναι ότι ξεκινάμε με τις καλύτερες προθέσεις. Η ευρύχωρη συνήθως τσάντα παραλίας χωράει τα πάντα μέσα ακόμη κι εμάς τους ίδιους! Μα και η ισοθερμική τσάντα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη,τον έχει τον χώρο της κι αυτή. Την τιμητική του έχει πάντα το αντιηλιακό που συνήθως είναι με υψηλό δείκτη προστασίας, ε δεν θέλουμε να καταλήξουμε και κοτόπουλο στο γκριλ! Επόμενο πολύτιμο αντικείμενο το ψάθινο καπέλο! Βέβαια προστασία από τον ήλιο αλλά με στυλ αλά Αλίκη Βουγιουκλάκη στην «Μανταλένα». Οι ρακέτες και το αντίστοιχο μπαλάκι είναι τα επόμενα που μπαίνουν στην τσάντα. Παραλία κι αθλητισμός πάνε πακέτο κι εμείς δεν θέλουμε να χάνουμε λεπτό δίχως γυμναστική. Από την βιβλιοθήκη μας διαλέγουμε το βιβλίο με τις περισσότερες σελίδες, τι κι αν είναι σκονισμένο αφού έχει κάπου έναν χρόνο στο ράφι, ένα καλό φύσημα με το στόμα κι έγινε σαν καινούργιο! Ω ναι η ώρα μας θα περάσει ποιοτικά κι ευχάριστα. 

Η ισοθερμική τσάντα που τόση ώρα περίμενε με ιώβεια υπομονή θα ζήσει πλέον μεγάλες στιγμές. Φρεσκοτηγανισμένα κεφτεδάκια,φρούτα,νερό και φρεσκοστυμμένος χυμός βρίσκουν γρήγορα φιλόξενο χώρο μες την τσαντούλα. Ω ναι ακόμη και στην παραλία δεν κάνουμε έκπτωση στην ποιότητα του φαγητού. Με ικανοποίηση για την υπέροχη γαστρονομική μας επιλογή τραβάμε με φούρια το φερμουάρ της τσάντας,η ακτή μας περιμένει. 

Κι επιτέλους βρίσκεις την πολυπόθητη ξαπλώστρα αφού προηγουμένως έχεις κάνει το τουρ όλης της ακτής! Δίχως δεύτερη σκέψη παραγγέλνεις μια παγωμένη μπύρα, βαρελίσια παρακαλώ για να “γουστάρεις”! Έφαγες που έφαγες τέτοια φρίκη μέχρι να βρεις ξαπλώστρα να μην δροσίσεις και το στεγνό λαρύγγι σου; Η μπύρα δεν τραβιέται σκέτη οπότε ένα περιποιημένο συνοδευτικό μεζεδάκι είναι ό,τι πρέπει.Η ισοθερμική τσάντα κι όλο το περιεχόμενό της σου φωνάζουν ικετευτικά ”Γιατί μας πουλάς;”ωστόσο εσύ παριστάνεις τον κουφό. 

Κάνεις δυό τρεις βουτιές συνειδητοποιώντας πόσο πολύ έχεις γεράσει αφού σε πονάει κάθε σπιθαμή του κορμιού σου.Οι ρακέτες γρήγορα αντιλαμβάνονται πως για άλλη μια φορά είναι διακοσμητικές μιας κι εσύ ρίχνεις ύπνο βαρύ στην ξαπλώστρα αδιαφορώντας για τα μπινελίκια που σου ρίχνουν.Ξυπνάς κάποια στιγμή και σκυλοβαριέσαι.Το βιβλίο με τις 500 και βάλε σελίδες σου στέλνει μηνύματα συμπάθειας μα εσύ ούτε που το πιάνεις,το αποφεύγεις όπως ο διάβολος το λιβάνι!Βουτάς με μανία το κινητό και απλά σερφάρεις,σιγά μην σε βασανίσουν οι αράδες του μπεστσελερά με το περίεργο όνομα! 

Είσαι έτοιμος να βάλεις αντιηλιακό όταν η οικτρή λευκότητα του δέρματός σου σε κάνει να ντρέπεσαι.Όχιδεν θέλεις να δείχνεις φθισικός,ας πάει στα κομμάτια το αντιηλιακό, όσο για το ψάθινο καπέλο, σιγά μην το φορέσεις σου πατικώνει άσχημα το μαλλί!Αντιηλιακό και καπέλο απειλούν με μηνύσεις αλλά εσύ “αγρόν αγόραζες”! Επιστρέφεις σπίτι,αφήνεις τις τσάντες κάτω στο πάτωμα,έτσι όπως τις πήρες μαζί,άθικτες....