Charlize Theron

2014-11-26 19:38
Γράφει: Μαίρη Κάντα
 
Η Charlize Theron γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1975 στη πόλη Benoni στη Νότια Αφρική, όπου και μεγάλωσε. Είναι το μοναχοπαίδι του Charles και της Gerda Theron. Για την παιδική της ηλικία λίγα πράγματα είναι γνωστά  καθώς η μητέρα της βρισκόμενη σε αυτοάμυνα πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Τα πάντα άλλαξαν για μένα από τότε. Χρόνια πριν συνήθιζα να το καλύπτω και να λέω ότι πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.», έχει πει η ίδια. 
Στα 16 της χρόνια κέρδισε ένα συμβόλαιο για modeling και ταξίδεψε στο Μιλάνο. Με το πρακτορείο Pauline’s Model Management έφτασε μέχρι τη Νέα Υόρκη, στην οποία αποφάσισε να παραμείνει και μετά τη λήξη αυτού. Μπήκε στη Joffrey Ballet School με σκοπό να γίνει μπαλαρίνα. Δυστυχώς όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο σταμάτησε την καριέρα της στα 19 της χρόνια. Αφού δεν μπορούσε να χορέψει πλέον, η Charlize ταξίδεψε στο Los Angeles με εισιτήριο άνευ επιστροφής, το οποίο είχε εκδώσει η μητέρα της. Σε μία τράπεζα την ανακάλυψε ένας κυνηγός ταλέντων, ο οποίος την πρότεινε σε πολλά casting και την έστειλε σε δραματική σχολή. 
Η πρώτη της επιτυχημένη δουλειά έγινε το 1997 με την ταινία The Devil’s Advocate. Τον Ιανουάριο του 1999 ποζάρει για το εξώφυλλο του Vanity Fair .Το 2003 είναι πλέον η χρονιά της υποδυόμενη την κατά συρροή δολοφόνο Aileen Wuornos στην ταινία Monster. Κέρδισε το Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου και έγινε η πρώτη Αφρικανή που απέσπασε τη συγκεκριμένη διάκριση. Το 2005 απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, το 2006 συμπεριλήφθη στις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Hollywood και το 2007 το Esquire την ανακήρυξε ως την «πιο σέξι γυναίκα εν ζωή» 
Η ίδια δηλώνει ιδιαίτερα απελευθερωμένο άτομο, όσον αφορά τις σεξουαλικές σχέσεις. «Αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως ένα σεξουαλικό άτομο. Έχω συνηθίσει σε αυτό. Δεν έχω επιλογή. Μου αρέσει.»Υποστηρίζει φανατικά τους gay γάμους κι έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να παντρευτεί μέχρι να αποκτήσουν και οι ομοφυλόφιλοι αυτό το δικαίωμα.