ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ!

2020-01-20 08:28

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Με λένε γάτο κι έτσι επιθυμώ να με αποκαλείτε κι εσείς αγαπητά μου ανθρώπινα όντα. Το Γκριζούλης, Ασπρούλης και τα συναφή παρακαλώ να αφαιρεθούν από το λεξιλόγιό σας! Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα με το που θα δείτε γάτα ή γάτο στο δρόμο να μου παριστάνετε τους νονούς; Και στο φινάλε, θες να είσαι ευσπρόσδεκτος ως ουρανοκατέβατος νονός; Κάντο τουλάχιστον σωστά, έτσι όπως αρμόζει σε έναν νονό! Δώσε στο βαφτιστήρι σου ό,τι λαχταράει από τροφή μέχρι στέγη κι όχι μονάχα τα κεφάλια από τα ψάρια που δεν γουστάρεις να φας.
Δεν σου ανήκω φιλαράκο κι απαιτώ να τηρούνται οι τύποι. Μπορεί να έχεις όλη την καλή διάθεση του κόσμου μα δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Το να με χαϊδεύεις μόνο και μόνο επειδή πέρασα από δίπλα σου δε νομίζω ότι σε τιμά. Πού πήγε ο σεβασμός και το τακτ; Ρώτα πρώτα κι αν νιαουρίσω καταφατικά, εντάξει σου επιτρέπω φιλόζωε άνθρωπε.
Εμ κι εκείνο το παραλήρημα με τις φωτογραφίες πού το πας; Mη δείτε γάτο να σουλατσάρει ανέμελα ανάμεσα σε βότσαλα ή γκαζόν, αμέσως να τον απαθανατίσετε με το κινητό σας! Η ανοχή έχει και τα όριά της μα εσείς προφανώς το αγνοείτε.Την επόμενη φορά που θα θελήσετε φωτό από κάποιον γάτο ας του το πείτε εγκαίρως. Δεν διαφέρουμε και πολύ από σας. Και σε μας δεν αρέσουν λοιπόν τα απρόοπτα κλικ.
Και μια τελευταία παράκληση. Μην μας κουβαλάτε στο σπίτι και την αυλή σας αν δεν μας αγαπάτε πραγματικά. Ξέρετε δεν είμαστε το παιχνιδάκι σας να μας πετάτε όποτε κι αν μας βαρεθείτε. Είμαι ο γάτος και ανήκω μονάχα στον ευαυτό μου!