Εγώ φταίω που τους αποφεύγω;

2020-05-11 09:55

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Ας ξεκαθαρίσω κάτι πριν παρεξηγηθώ.Οι ακόλουθοι τύποι επαγγελμάτων είναι απολύτως σεβαστοί από μένα.Δεν έχω τίποτα εναντίον τους, ίσα ίσα που αναγνωρίζω τον μόχθο και την προσπάθειά τους.Απλώς εγώ έχω αποφασίσει να αποφεύγω να έρχομαι σε επαφή μαζί τους.Τα ψυχικά κι ενίοτε σωματικά τραύματα που φέρω εξαιτίας τους έχουν θολώσει δυστυχώς την λογική μου.Παραθέτω λοιπόν τους εξής κλάδους:

1) Κομμώτριες/Κομμωτές: Έχει τύχει να δεχτώ «επίθεση»γιατί δεν επιθυμώ να κουρευτώ σαν φανταράκι! Θεωρίες του τύπου “Το μακρύ μαλλί μεγαλώνει”με έκαναν πολλές φορές να αισθανθώ τουλάχιστον ογδόντα χρονών.Ποιά είσαι εσύ κυρά μου που θα μου τσακίσεις την αυτοπεποίθηση;Εμ το άλλο με την ψαλίδα! Ψαλίδα είναι όχι ψείρα και το κάνεις βούκινο κυρά μου!
2) Μανικιουρίστριες:Δεν τρώω τα νύχια μου, ωστόσο τις περισσότερες φορές έχουν το μαύρο τους το χάλι όσο κι αν προσπαθώ για το αντίθετο.Όχι μανδάμ δεν γουστάρω ακρυλικό νύχι ούτε νύχια αλά «Ψαλιδοχέρης». Μπορείς να σουλουπώσεις τα δάχτυλά μου χωρίς πολλά σχόλια ή υπονοούμενα;
3) Μακιγιέζ σε πολυκαταστήματα:Τις περισσότερες φορές έχουν ύφος είκοσι τεσσάρων καρατίων και βάλε!Σε κοιτάζουν λες και έχεις τουλάχιστον φυματίωση μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις ρουζ μέχρι τα μηνίγγια!Μια φορά είπα να σπάσω λίγο την ρουτίνα και να αφεθώ στα χέρια τους, σφάλμα μεγάλο σφάλμα!Με δικτατορικές αποφάσεις το φίνο προσωπάκι που δέχτηκε την”επίθεση”ενός μέικ απ που η απόχρωσή του θύμιζε επιδερμίδα σκλάβου σε βαμβακοφοιτίες, ενώ τα χείλη μου είχαν βαφτεί σε ένα τόσο έντονο ρουμπινί που έδινα την εντύπωση εκδιδόμενης!
4) Οδοντίατροι:Πας να απαλύνεις τον πόνο σου και τι εισπράττεις; Κήρυγμα,θεωρίες περί μασέλας που σύντομα θα “κοσμήσει”την στοματική σου κοιλότητα και κεκαλυμμένη ειρωνεία.Βούλωσε βρε άνθρωπε καμιά κουφάλα κι άσε τα πολλά τα λόγια!
5) Πωλήτριες σε μπουτίκ:Τι τις θέλω τις μπουτίκ και γενικότερα τις “τρύπες”για να ψωνίσω ρούχα, χάθηκαν οι μεγάλες μαγαζάρες όπου έχεις την ανεξαρτησία σου;Με ύφος δεξιού χεριού του Ντιόρ έχεις την πωλήτρια να σου προτείνει το άκρως αντίθετο από το προσωπικό σου γούστο.Κι αν δεν ψωνίσεις παίρνει και ύφος ξινισμένου γάλατος!
Η λίστα μου θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις τόμου,λέω να την κλείσω όμως κάπου εδώ,ούσα σίγουρη πως κι εγώ “κοσμώ”σίγουρα την λίστα κάποιας......