Ένα αρνί ξενιτεύεται

2023-08-30 20:20

 

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Το αρνί ήταν εδώ και μέρες κατσούφικο. Οι ατελείωτοι αναστεναγμοί του οι οποίοι συνοδεύονταν κι από μια πλειάδα κατάρων δεν μπορούσαν να μην γίνουν αντιληπτά από τα άλλα ζώα του κτήματος . "Βρε αρνί τι συμβαίνει με σένα καμάρι μου; Τέτοιες κατάρες ούτε η κακιά πεθερά στη νύφη !" τον ρώτησε ο σκύλος που εκείνη την ώρα έπινε νερό.

"Είναι δυνατόν να με ρωτάς; Σε είχα για πιο έξυπνο. Καλά δεν έχεις ιδέα τι εποχή είναι; Κάνε μας την χάρη σκύλε και μην μου παριστάνεις εμένα τον Αλτσχάιμερόπληκτο! Γιατί όπως λέει και η ξαδέλφη μου η κατσίκα "Μασάει η κατσίκα ταραμά;"

"Ω με παρεξήγησες αρνί άνοιξη έχουμε και το γνωρίζω. Άσε, με έχει ταράξει η αλλεργία, μέχρι να χειμωνιάσει πάλι θα υποφέρω! Άτιμο πράγμα η αλλεργία !"

"Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα μου" σχολίασε με πικρία το αρνί ."Θα με σφάξουνε σκύλε, λίγα είναι τα ψωμιά μου ακόμη. Συλλεκτικές είναι αυτές οι στιγμές που μιλάμε. Αν θες τράβα τες βιντεάκι κι ανέβασε το με hashtag RIP dear arni".

"Ναι σωστά πλησιάζει το Πάσχα " έκανε μαγκωμένα ο σκύλος. "Μην σκας όμως, μπορεί λόγω λοκ ντάουν κι όλης αυτής της κατάστασης οι άνθρωποι να φάνε πατάτες τηγανιτές άντε και καμιά μακαρονάδα, ίσως δεν έχουν όρεξη για σούβλα" προσπάθησε να του φτιάξει την διάθεση ο σκύλος .

"Όσο κι αν επιχειρείς να τα ωραιοποιήσεις η αλήθεια είναι μία: Δεν την γλιτώνω που να πλακώσουν καραντίνες, σεισμοί και πόλεμοι μαζί !"

"Μην το βάζεις κάτω, για όλα υπάρχει λύση κι εγώ νομίζω πως την έχω ".

"Speak master!"

"Θα ξενιτευτείς αγόρι μου".

"Δεν ακούγεται και πολύ δελεαστικό σκύλε".

"Συνετίσου ερίφιο μιλάμε για την ζωή σου! Θα σου βγάλω εισιτήριο για Βόρειο Πόλο, εκεί δεν θα σε σουβλίσει κανείς το Πάσχα ".

"Αλήθεια τώρα; Με ρωτάς αν θα αντέξω τόσο κρύο ;"

"Η προβατίνα θα σου χαρίσει τα ισοθερμικά εσώρουχα που φοράει. Φούρνος θα γίνει το κορμάκι σου, φούρνος! Θα σε περιμένει ένας παλιός μου φίλος μέσω αλληλογραφίας ο πιγκουίνος και θα σου βρει κατάλυμα, θα σου βγάλει άδεια παραμονής κλπ".

"Είσαι αδελφός σκύλε" είπε το αρνί αγκαλιάζοντας τον για τελευταία φορά αφού έπρεπε να φύγει άμεσα.