Εραστής ετών 80!

2021-01-18 21:44

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Ο Μάριος Ισαακίδης τα είχε χαμένα,αλήθεια τόσα μηνύματα δεν τα περίμενε.Κλαπ κλαπ έκανε η μασέλα του από τα γέλια χαράς που βγήκαν από το στόμα του .

"Γιατί όμως τα περισσότερα κορίτσια δεν έχουν το πραγματικό τους όνομα;"αναρωτήθηκε. Άντε να διαλέξει ανάμεσα στην "Μαύρη θύελλα", το "Τσαχπίνικο γιατί " και την "Λαχταριστή Τουλούμπα"! Απελευθερώνοντας τον εαυτό του από κάθε προβληματισμό σύρθηκε με το πι μέχρι την κουζίνα. Γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη του στο μπολ που περιείχε όλα τα φάρμακα του άνοιξε την εσπρεσσιέρα. Καλύτερος ήταν μωρέ εκείνος ο ξενέρωτος ο Κλούνας, Κλούνις ή όπως αλλιώς διάολο τον έλεγαν με το what else? του; σκέφτηκε; Αφήνοντας για λίγο στην άκρη το πι άνοιξε το ψυγείο. Ένα βραστό αβγό ήταν ότι έπρεπε για πρωινό κι ας είχε βαρέσει κόκκινο η χωληστερίνη!

"Χρειάζεσαι δύναμη αγόρι μου"μονολόγησε καθώς χάζευε τις φυσαλίδες του νερού που βαρούσαν ταμπούρλο πάνω στο τσόφλι του αβγού που έβραζε. Καθώς δεν έβλεπε πολύ καλά φόρεσε τα γυαλιά του με τους χονδρούς φακούς. Είχαν μαζευτεί κάμποσα μηνύματα στο μέσεντζερ. Δεν είχε πάνω από μια εβδομάδα που ο εγγονός του του είχε ανοίξει προφίλ στο fb και τα μηνύματα πλήθαιναν μέρα με την μέρα.

"Γατούλη καλημέρα. Με λένε Έλσα και είμαι είκοσι τριών ετών. Το προφίλ σου με ενθουσίασε, με αναστάτωσε. Έχεις κυριεύσει το σώμα και την ψυχή μου σατανάκο! Αυτή η εικόνα του προφίλ σου, γεμάτη ομίχλη και μυστήριο με τρελαίνει .Αλήθεια πόσο χρονών είσαι Γατούλη;" Δανειζόμενος την ηλικία που θεωρούσε ότι αντιπροσώπευε το παρουσιαστικό του διάλεξε το πενήντα πέντε.

"Θέλω να βρεθούμε Γατούλη. Να μάθω πως σε λένε πραγματικά,να σε δω ..."

"Πότε να βρεθούμε;" πληκτρολόγησε ύστερα από μισή ώρα αφού το Πάρκινσον δεν υποχωρούσε εύκολα.

"Το συντομότερο".

"What do you mean?" κατάφερε να κάνει αντιγραφή και επικόλληση.

"Θέλω να φασωθούμε αμέσως .Στις 20:00 στο ξενοδοχείο "Μιμόζα" οκ; "Ο ογδοντάρης πανικοβλήθηκε και τηλεφώνησε στον εγγονό του.

"Παλικάρι μου επειδή δυσκολεύομαι κομματάκι με την γλώσσα σας τι σημαίνει "φασωθούμε';"

Ο εγγονός του απόρησε. "Κουτούπωμα είναι παππού αλλά τι σχέση έχεις εσύ με αυτό;"

"Το ζητάνε στο σταυρόλεξο" έκανε κλείνοντας απότομα το τηλέφωνο.

"Εντάξει στις 20:00" πληκτρολόγησε.

"Θα φοράω ένα κόκκινο, καυτό φόρεμα, εσύ;"

"Την μασέλα σου, το πιεσόμετρο σου και την πάνα ακράτειας" τον ειρωνεύτηκε η εσωτερική του φωνή .

Ρίχνοντας ένα καλό βρισίδι στο πι πάνω στο οποίο σκόνταψε σύρθηκε στην κρεβατοκάμαρα.

"Αλληλούια ,αλληλούια "ήχησε από κάποια άγνωστη πηγή ήχου. Ο Μάριος θα άλλαζε ύστερα από έναν μήνα σώβρακο! Το μπεμπιλίνο σήμερα θα έπαιρνε ρεπό! Το σώβρακο του ήταν λίγο μπόλικο κυρίως στο μπροστινό μέρος κι έτσι αναγκάστηκε να βοηθήσει την κατάσταση με λίγο βαμβάκι."Πλούσια τα ελέη "είπε ικανοποιημένος.

Στην προσπάθεια του να βάψει το μαλλί κορακί το χρώμα βγήκε κάτι ανάμεσα σε κομοδινί και ...τσερλί. Χώνοντας δύο βιάγκρα στο στόμα του κίνησε για το ξενοδοχείο ."

Και μια είδηση από τα τοπικά νέα.Ο ογδοντάχρονος Μάριος Ισσακίδης διέφυγε τον κίνδυνο ύστερα από την κατάρρευση του μπροστά από το ξενοδοχείο Μιμόζα..."