Έρχονται στην Ελλάδα 1.000 ATM Bitcoin

2015-08-26 17:14

 

Η BTCGreece, η οποία είναι η πρώτη εταιρία συναλλαγών με bitcoin έχει σχέδια εγκατάστασης 1.000 Bitcoin ATM σε όλη την χώρα, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα των Bitcoin, Cubits, όπως αναφέρει το newsmoney.gr.

Ο ψηφιακός αυτός τρόπος συναλλαγών έχει αποτελέσει λύση για αρκετούς, ήδη, που θέλουν να παρακάμψουν το σύστημα των εν ενεργεία κεφαλαιακών ελέγχων, οι οποίοι μετρούν ήδη δύο και πλέον μήνες και εμποδίζουν πολλές τραπεζικές ενέργειες, δυσκολεύοντας κατά πολύ εταιρίες οι οποίες πρέπει να αποπληρώσουν συνεργάτες στο εξωτερικό.

Το Bitcoin επέδειξε άνοδο τον Ιούνιο, εν μέσω αναφορών πως αρκετοί Έλληνες ήταν αυτοί οι οποίοι έτρεξαν να το χρησιμοποιήσουν έτσι ώστε να παρακάμψουν το εμπόδιο των capital controls. Δεν υπάρχουν, όμως, στοιχεία τα οποία να αναφέρουν πόσοι το έχουν ήδη κάνει, αφού η εκ φύσεως αποκεντρωμένη σύσταση της λειτουργίας των Bitcoin, δεν επιτρέπει την καταμέτρησή τους.

 Τα ΑΤΜ των Bitcoin έχουν ήδη εδραιωθεί σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και η Ισπανία.

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα συναινετικό δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα ενός νέου συστήματος πληρωμών και μιας εντελώς ψηφιακής μορφής χρημάτων.

Είναι το πρώτο αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμής μεταξύ ομότιμων (peer-to-peer) που λειτουργεί από τους χρήστες του χωρίς κεντρική αρχή ή μεσάζοντες. Από τη σκοπιά του χρήστη, το Bitcoin είναι λίγο πολύ σαν τα μετρητά χρήματα του Διαδικτύου. Το Bitcoin μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως το πιο περίφημο λογιστικό σύστημα τριπλής καταχώρησης που υπάρχει.

Πηγή:newsnowgr.com