Evelyn- Evelyn, δύο σ’ ένα…

2015-02-04 14:06
 
 
Γράφει: Γεωργία Μαρίνου
 
Τα σιαμαία δίδυμα αναπτύσσονται όταν ένα έμβρυο χωρίζεται εν μέρει για να σχηματίσει δύο άτομα. Τα δύο έμβρυα θα αναπτυχθούν από το ίδιο έμβρυο, θα παραμείνουν φυσικά συνδεδεμένα.
Τα περισσότεροι σιαμαία δίδυμα είναι νεκρά ή πεθαίνουν σύντομα μετά τη γέννηση τους. Μερικές φορές όμως επιζούν κι έχουν τη δυνατότητα να χωριστούν χειρουργικά.  
Θέλουν όμως πραγματικά να προχωρήσουν σ αυτό το στάδιο; Απ τη στιγμή που θα αντικρίσουν αυτόν τον κόσμο είναι ενωμένα με το άλλο τους μισό. Πόσο εύκολο είναι να χάσουν αυτή την ιδιαιτερότητα; Μεγαλώνοντας με αυτές τις συνθήκες ο χωρισμός γίνεται όλο και πιο δύσκολος. Για παράδειγμα «Δύο δωδεκάχρονα δίδυμα αδέλφια που γεννήθηκαν ενωμένα στην Ινδία αρνούνται να διαχωριστούν. Πρόκειται για τον Shivanath  και τον ShivramSahu. Τα δύο αγόρια γεννήθηκαν ενωμένα στο ύψος της μέσης. Μοιράζονται δύο πόδια και τέσσερα χέρια , πιθανόν και  το ίδιο το στομάχι ενώ έχουν ανεξάρτητους  πνεύμονες , καρδιές και εγκεφάλους . Γιατροί εκτιμούν πως τα δύο παιδιά  θα μπορούσαν να διαχωριστούν με επιτυχία , ωστόσο  τα αγόρια είναι αποφασισμένα να μείνουν ενωμένα μέχρι να γεράσουν» 
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τα δύο παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν ενωμένα τη ζωή τους. Ο δεσμός που έχουν μεταξύ τους είναι ισχυρότερος από κάθε άλλον. Το παρακάτω βίντεο, περιγράφει- προβάλλει ένα κομμάτι απ τη ζωή  τέτοιων ανθρώπων. Αξίζει να το παρακολουθήσετε…
 
 
 
Το τραγούδι αναφέρει το πώς εξαρτώνται ο ένας απ τον άλλον, μέχρι τη στιγμή που χωρίζονται αλλά επειδή ο δεσμός τους είναι ιερός, ενώνονται ξανά απ την αρχή…