«Η Παραμυθολυμπιάδα των ζώων» από τις εκδόσεις « iWrite »

2021-09-11 13:00

«Η Παραμυθολυμπιάδα των ζώων» είναι το νέο συλλογικό βιβλίο παραμυθιών που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «iWrite». Δημιουργήθηκε από τους σπουδαστές του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής «Tabula Rasa». Οι μικροί βιβλιόφιλοι θα απολαύσουν διδακτικές και αστείες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα που συμμετέχουν σε Ολυμπιακά αθλήματα.

Τα παιδιά μέσα από την «Παραμυθολυμπιάδα των ζώων» των εκδόσεων «iWrite», θα μάθουν για το Ολυμπιακό Πνεύμα και την ευγενή άμιλλα. H ιδέα του βιβλίου γεννήθηκε από την Ολυμπιάδα του Τόκιο και παιδιά ανέλαβαν την εικονογράφησή του. Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, διαβάζουμε τα ακόλουθα:

Σε ένα πυκνό δάσος, ζούσε κάποτε μία γουρουνίτσα, η Μπουμπού, που όνειρό της ήταν να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην κολύμβηση. Όμως, τα άλλα ζώα που θα συμμετείχαν, δεν την άφηναν να βουτήξει στην πισίνα, γιατί ήταν βρομιάρα και γέμιζε με λάσπες το νερό. Η Μπουμπού ήταν πολύ στεναχωρημένη, μέχρι που μία μέρα συνάντησε τη Μαντάμ Ζιζί, μία γάτα που το τρίχωμά της γυάλιζε και μοσχομύριζε. Την κοίταξε με ζήλια και πρησμένα μάτια από το κλάμα.

«Γιατί κλαις, βγομεγό γουγούνι;» τη ρώτησε.

«Θέλω να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς, στην κολύμβηση, αλλά δεν με θέλουν γιατί…»

« Γιατί… είσαι μία βγόμικη μικγή γουγούνα αλλά είσαι και τυχεγή. Θα σε βοηθήσω εγώ» της είπε η Μαντάμ Ζιζί και της έδωσε ένα αφρόλουτρο να μυρίσει. «Θα γίνω χογηγός σου» της εξήγησε.

«Θα σου δώσω σκουφάκι, μαγιό και μπουγνούζι με στάμπα το όνομα της εταιγείας μου, «Καλλυντικά Μαντάμ Ζιζί», και ένα αφγόλουτγο που έφεγα από το Παγίσι. Εσύ θα πγέπει να βγεις πγώτη, αλλιώς… θα μου επιστγέψεις τα λεφτά που σπατάλησα για σένα». Η Μπουμπού δέχτηκε αμέσως, και αφού πλύθηκε, έτρεξε στην πισίνα. Εκεί όμως, στις προπονήσεις έβγαινε πάντα τελευταία. Ήταν σίγουρο ότι θα έχανε. Πήρε τα μονοπάτια μέσα στο δάσος κι έκλαιγε. Ένας ασβός που την άκουσε, την πλησίασε και τη μύρισε.

«Μοσχοβολάς, γουρούνα» της είπε.

«To αφρόλουτρο που πλύθηκα μυρίζει, αλλά τι να το κάνω; Αν δεν βγω πρώτη στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς, θα πρέπει να πληρώσω πολλά χρήματα στη Μαντάμ Ζιζί που είναι χορηγός μου».

«Δώσε μου το αφρόλουτρο και σε αντάλλαγμα θα σου δώσω ένα μαγικό βοτάνι που θα σε κάνει να βγεις πρώτη».

Η Μπουμπού αντάλλαξε το αφρόλουτρο με το βοτάνι, και τη μέρα που θα διαγωνιζόταν, έφαγε λίγο από τα φύλλα του. Πήδηξε με φόρα στην πισίνα και κολύμπησε τόσο γρήγορα, που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ. Μόλις το κατάλαβε, κατουρήθηκε από την χαρά της, και τότε…το χρώμα της πισίνας άλλαξε και όλοι κατάλαβαν πως είχε φάει το απαγορευμένο μαγικό βοτάνι.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή ακύρωσε τη συμμετοχή της και τότε η Μπουμπού, μετανιωμένη, τους είπε πως ήθελε να επανορθώσει και θα έγραφε ένα βιβλίο για όλα τα ζώα που είχαν αγωνιστεί τίμια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το είπε και το έκανε. Του έδωσε μάλιστα για τίτλο: «Η Παραμυθολυμπιάδα των Ζώων».

Η ίδρυση του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής «Tabula Rasa» κάλυψε το κενό που υπήρχε στον χώρο της συγγραφής τηλεοπτικών, θεατρικών, λογοτεχνικών και κινηματογραφικών κειμένων. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε πλήρως για το «Tabula Rasa» και από εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο παραμυθιών.