"Η σκιά"

2017-05-12 19:54

Γράφει: Μαίρη Κάντα

Είμαστε τόσο ίδιοι μα και τόσο διαφορετικοί. Με ακολουθείς σε κάθε βήμα μου. Γνωρίζεις κάθε κίνησή μου, κάθε σκέψη μου, κάθε μυστικό μου. Είσαι πάντα εκεί. Δίπλα μου. Σε νοιώθω, σε ακούω συνέχεια. Κάθε φορά που κρύβεται ο ήλιος, εμφανίζεσαι εσύ. Ο άλλος μου σκοτεινός εαυτός.  

Δεν το θέλω αυτό. Δεν αντέχω άλλο να βρίσκεσαι κοντά μου. "Σε μισώ!" θέλω να ουρλιάξω κάθε φορά που εμφανίζεσαι μπροστά μου. Δεν αντέχω να με βασανίζεις την μέρα μα και την νύχτα. Δεν αντέχω να κρύβεσαι μέσα στο σκοτάδι. Να τρελαίνεις το μυαλό μου, να μη μ΄αφήνεις να ηρεμήσω.

Σε μισώ, γιατί καταστρέφεις κάθε όμορφη μου στιγμή. Καταστρέφεις τις βόλτες με φίλους, την παρακολούθηση μιας ταινίας ή μίας θεατρικής παράστασης, το διάλογο με άλλους ανθρώπους, όλα μου τα καταστρέφεις. Το χαμόγελό μου σβήνει και μετατρέπεται σε δάκρυ, όταν έρχεσαι εσύ. Ο ήλιος εξαφανίζεται, όταν είσαι παρών εσύ. Τα σύννεφα γιγαντιώνονται στη παρουσία σου. Noιώθω τόσο αδύναμη μπροστά σου, ανίκανη να αντιδράσω, τόσο τρομαγμένη.

Γιατί το κάνεις αυτό; Γιατί προσπαθείς να καταστρέφεις οτιδήποτε ωραίο υπάρχει; Γιατί θες να μου κάνεις κακό; Γιατί είσαι τόσο σκοτεινός; Γιατί, γιατί; Δεν απαντάς... Δεν μπορείς. Μόνο το τρόμο μπορείς να προκαλέσεις. Μόνο γι΄αυτό είσαι ικανός. Δεν μισώ μόνο εσένα. Μισώ και εμένα που δεν μπορώ να σε αντιμετωπίσω. Που δεν είμαι ικανή να σε διώξω μακριά από την ζωή μου. Για πάντα.

Πόσο θα ήθελα να σε καταστρέψω, όπως με καταστρέφεις και εσύ. Να σε εξοντώσω μία και καλή. Να μη υποφέρω από σένα. Να λυτρωθώ. Και να σωθώ. Για να χαμογελάσω ξανά, δίχως να φοβάμαι την δική σου παρουσία. Να γελάω μέχρι να κουραστώ. Να ελευθερωθώ. Να τρέξω μακριά, χωρίς να σε νοιώθω σε κάθε μου βήμα. Να φωνάξω δυνατά πως πια εσύ δεν υπάρχεις στη ζωή μου...

"Όλα είναι παιχνίδια του μυαλού" ακούω μία φωνή να μου λέει. Έχει δίκιο. Δεν μπορείς να μου κάνεις κακό, αν δεν το επιτρέψω εγώ. Είμαι πιο δυνατή  από σένα. Εσύ είσαι μόνο μία σκια. Μια σκιά που διαγράφει ό,τι καλό υπάρχει. Άθελα μου, σου επέτρεπα να κάνεις ό,τι ήθελες. Μα δεν θα με νικήσεις ποτέ ξανά. Αυτή την φορά εγώ θα νικήσω. "Κοίτα, ένας φακός! Με αυτόν θα φωτίζω τα σκοτάδια και εσύ θα χάνεσαι κάθε φορά. Θα σε κερδίζω κάθε μέρα, μέχρι να εξαφανιστείς εντελώς από την ζωή μου."