Η Σούλα που δεν ήθελε να την φωνάζουν «Ασπρούλα»

2019-05-20 10:59

 

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Η Σούλα κοιτούσε προβληματισμένη το ημερολόγιο τοίχου, ναι ήταν γεγονός ότι το καλοκαίρι βρισκόταν προ των πυλών,  κάτι σαν τον Αννίβα ένα πράγμα!Ως προς το σώμα της αισθανόταν αρκετά ικανοποιημένη, η δίαιτα των προηγούμενων μηνών είχε πραγματικά αποδώσει,αλλού ήταν το θέμα της,το αιώνιο θέμα της, στο χρώμα της επιδερμίδας της! Ήταν τόσο λευκή που αυτή και η Χιονάτη θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν βγει από την ίδια κοιλιά.

«Φέτος θα δώσω ένα τέλος ώστε όλη αυτή την ασπρίλα!» βροντοφώναξε αποφασιστικά. 

Aφού απομάκρυνε από το μπάνιο κάθε παλιό αντιηλιακό φόρεσε τα αθλητικά της παπουτσάκια και πήγε στο κοντινότερο σουπερμάρκετ. Η ποικιλία σε αντιηλιακά ήταν ικανοποιητική και η Σούλα που η φίλοι της την φώναζαν “Ασπρούλα” είχε κυριολεκτικά μπερδευτεί, ούτε τον “κύβο του Ρούμπικ” να έλυνε!. Αρχικά τοποθέτησε στο καλάθι της δύο με υψηλό δείκτη προστασίας,γρήγορα όμως το μετάνιωσε. Μα ήταν δυνατόν να γίνει πιο μαύρη κι από την Μισέλ Ομπάμα φορώντας αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 50;

Επιστρέφοντας στο σπίτι τσεκάρισε πάλι τις αγορές της. Κρέμες και λάδια με μηδενική προστασία και μια jumbo συσκευασία βαζελίνης που θα έλκυε ιδιαίτερα τις χρυσές ακτίνες του ήλιου. Η Σούλα αισθανόταν περήφανη με τον εαυτό της και τον όλο τρόπο δράσης της,η επιχείρηση  “Αποτίναξη του Ασπρούλα από πάνω μου” μάλλον θα ήταν επιτυχής. 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 

Η Σούλα κοιτάζεται για χιλιοστή φορά στον ολόσωμο καθρέφτη που κοσμεί το κέντρο του δωματίου της. Χαμογελάει αχνά στο είδωλό της,το οποίο της ανταποδίδει εις διπλούν το χαμόγελο. 

“Αχ βρε Σούλα τι τα’θελες εσύ τα μαυρίσματα και τα σοκολατί” μουρμουρίζει σχεδόν επικριτικά.

Ρίχνει άλλη μια ματιά στον καθρέφτη, ο οποίος επιβεβαιώνει την λευκή σαν χιόνι απάτητο επιδερμίδα της. Χαίρεται που είναι ξανά ασπρουλιάρα, αισθάνεται υπέροχα μέσα στην λευκή της “πέτσα”. Οι μήνες του καλοκαιριού υπήρξαν πραγματικό μαρτύριο για εκείνη. Η απανωτή χρήση βαζελίνης και μη προστατευτικών λαδιών την είχαν καταντήσει πιο καμμένη κι από ξεχασμένο κοτόπουλο στο γκριλ. Ο πόνος,το τσούξιμο και το ατελείωτο ξεφλούδισμα την είχαν τσακίσει ψυχολογικά και σωματικά. 

“Ποτέ ξανά!” ψιθύρισε και φόρεσε το μαύρο μπικίνι της που έκανε και ωραία αντίθεση με το λευκό της δέρμα...