Καλοκαιρινές διακοπές. Καλοκαιρινές τι;;

2020-04-13 10:59

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Ανοίγοντας τον υπολογιστή μου είδα διαφημίσεις από καταπληκτικές παραλίες σε μέρη μακρινά κι εξωτικά. Μονομιάς άρχισα να κάνω όνειρα! Κι έτσι όπως τα άρχισα τα σταμάτησα αφού το συρτάρι μέσα στο οποίο υπήρχε το βιβλιάριο τραπέζης με προσγείωσε απότομα. Το πενιχρό υπόλοιπο των είκοσι ευρώ σίγουρα δεν μου εξασφάλιζε διακοπές αλα Κιμ Καρντάσιαν! Χρησιμοπoιώντας λίγο το προφανώς απενεργοποιημένο μυαλουδάκι μου έψαξα για εναλλακτικές λύσεις.
“Ελληνικά νησιά “μουρμούρισα αρχικά.
“Είσαι άνεργη μωρή ζαβή”με σκούντηξε η λογική.
“Θα κάνω μεροκάματα σε λάντζα”συνέχισα.
“Πού μωρή ;Αφού μετά την καραντίνα θα κλείνουν μια μια οι καφετέριες,εσένα θα προσλάβουν;”με έριξε ψυχολογικά ξανά η λογική.
“Θα βρω πλούσιο εραστή”συνέχισα με χαμόγελο.
“Μα εσύ πήρες ήδη είκοσι κιλά με τα ψωμιά που ψήνεις μες τα άγρια μεσάνυχτα και τα τρως σαν πασατέμπο πιστεύεις πώς ο πλούσιος με εσένα θα ασχοληθεί;”πετάχτηκε και η ζυγαριά.
“Εσύ μην μιλάς,παραποιείς τα αποτελέσματα”της φώναξα.
Άνοιξα την τηλεόραση,όπου ανακοίνωναν παράταση της καραντίνας.Από κάποιο γειτονικό σπίτι ακουγόταν το “Καλοκαιρινές Διακοπές”του Καρβέλα τσιτώνοντας μου πάλι τα νεύρα.
“Κλείστο βρε το μαραφέτι.Τι διακοπές και κουραφέξαλα;”ούρλιαξα σαν δαιμονισμένη.
“Κοπελιά για Δρομοκαϊτειο σε βλέπω.Ξέρεις τι μούρλια τζάμπα διακοπές θα κάνεις εκεί το καλοκαίρι;”μου απάντησε ο γείτονας.
“Έχει πισίνα;”θέλησα να μάθω μα εισέπραξα μια άσχημη βρισιά.
Αποφάσισα να μην κάνω πια focus στις καλοκαιρινές διακοπές. Άσχημο είναι μωρέ το σκι τον χειμώνα στις Άλπεις; Ναι,επόμενος στόχος οι Άλπεις...