Μακαρονάδα με κοτόπουλο και παρμεζάνα

2017-09-25 18:53

 

 

Περιμένεις επισκέπτες και θες να ετοιμάσεις ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα για όλους; Ετοιμάζεσαι να επιστρέψεις σπίτι από την δουλειά και δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις; Σου έχω την λύση: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και παρμεζάνα. Μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλους.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (μοιρασμένα)
μισό κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στη μέση
1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξύδι
1 κγ. κόκκινο πιπέρι
αλάτι + πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
120γρ μοτσαρέλα
1 πακέτο μακαρόνια

 

Εκτέλεση:

Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις καεί το λάδι ρίξε μέσα το κοτόπουλο κόβοντας το με το πιρούνι σε κομμάτια για να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε και το σκόρδο και άφησε τα μαζί για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ρίξε τα τοματίνια και την ντομάτα και πρόσθεσε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο που έχεις αφήσει στο φλιτζάνι, μαζί με το κρασί, το βαλσάμικο και μισό φλιτζάνι νερό. Άφησε το να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρις ότου η σάλτσα γίνει λίγο πηκτή. Ρίξε αλάτι και τα δύο πιπέρια και ανακάτεψε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζεις από το νερό τους και τα αφήνεις μέσα στην κατσαρόλα. Μετέφερε τα μακαρόνια σε ένα ταψάκι ρίξε από πάνω τη σάλτσα με το κοτόπουλο και γαρνίρισε τα με βασιλικό, παρμεζάνα και μοτσαρέλα.