Νεφέλη Παπαδερού: «Για έναν μεγάλο έρωτα θα έκανα τα πάντα!»

2016-11-11 20:27

Συνέντευξη: Μαίρη Κάντα

 

Η Νεφέλη Παπαδερού, η δυναμική μυστική πράκτορας του «Daddy Cool» άφησε για λίγο τα γυρίσματα της σειράς και έδωσε συνέντευξη στο best-news.gr. Η ίδια μας προτρέπει να παρακολουθήσουμε το «Daddy Cool» καθώς είναι «σαν τα γλυκά του Mama’s.» Η ανεργία στο χώρο της υποκριτικής δεν την τρομάζει. Έχει μάθει να δουλεύει από μικρή και να είναι ανεξάρτητη. Η γνωστή ηθοποιός δήλωσε: «Το μόνο που με ρίχνει ψυχολογικά, είναι όταν βρίσκομαι για ένα μεγάλο διάστημα μακριά από το επάγγελμα που αγαπώ και έχω επιλέξει, κι αυτό γιατί μου λείπει». Ακόμα, η Νεφέλη Παπαδερού μίλησε  και για την συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση «Ίσια Δικαιώματα».

 

Σας βλέπουμε για πρώτη φορά τηλεοπτικά στο «Daddy Cool», αν και έχετε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για ένα ηθοποιό του θεάτρου να δουλέψει στη τηλεόραση;

Αν έχεις μια σκηνική εμπειρία λόγω του θεάτρου, είναι πιο εύκολο να ενταχτείς στους γρήγορους ρυθμούς της τηλεόρασης. Δεν παύει όμως να είναι ένας διαφορετικός χώρος και να απαιτεί γρήγορη προσαρμογή, αντιληπτική ικανότητα, ευελιξία και κυρίως πολύ όρεξη για δουλειά. Πρέπει να είσαι ανοιχτός για να μάθεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα το τεχνικό κομμάτι ενός γυρίσματος, για να μπορέσεις να υποδυθείς όσο καλύτερα γίνεται τον χαρακτήρα που σου έχει δοθεί. Γιατί να μην ξεχνάμε, είτε κάνουμε θέατρο είτε τηλεόραση, είμαστε ηθοποιοί που υποδυόμαστε ρόλους. Μπορεί ο τρόπος δουλειάς να είναι διαφορετικός, το αποτέλεσμα όμως που μας αφορά, είναι πάντα το ίδιο.

 

Θα μας μιλήσετε για τον ρόλο σας και για την σειρά;

Το «Daddy Cool» είναι μια τρυφερή σειρά που συνδυάζει την κωμωδία με το δράμα, το ρομαντισμό με το σασπένς, τη συγκίνηση με το γέλιο. Είναι μια ευτυχής συγκυρία για μένα και νιώθω πολύ χαρούμενη που είμαι μέρος αυτής της δουλειάς. Ο ρόλος της «Αγγέλας» που υποδύομαι, είναι πολυεπίπεδος. Η «Αγγέλα» δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Είναι γλυκιά, δραστήρια, έξυπνη, συναισθηματική και δυναμική ταυτόχρονα. Όμως, έχει μια απαιτητική δουλειά που την εμποδίζει να ζήσει φυσιολογικά. Αναγκάζεται να παρατήσει τον άντρα και το παιδί της, κάνει λάθη και πληγώνει συνεχώς τους γύρω της. Δεν είναι άκαρδη, είναι μια κατάσκοπος που μάλλον δεν έπρεπε να ερωτευτεί!

Για ποιο λόγο θα προτείνατε σε κάποιον να παρακολουθήσει την σειρά;

Γιατί είναι σαν τα γλυκά του Mama’s! Είναι αγαπησιάρικη, τρυφερή, οικογενειακή, συγκινητική και κωμική ταυτόχρονα, είναι παραμυθένια. Επίσης ανοίγει πολλά θέματα. Μιλάει για την απώλεια, την εγκατάλειψη, την αγάπη, την διεκδίκηση, την ανθρωπιά, την ελπίδα. Μιλάει για τη ζωή, την πραγματική ζωή, για τα συναισθήματα, τα λάθη και τα όνειρα των ανθρώπων είτε πραγματοποιούνται είτε όχι.

 

Η «Αγγέλα» αναγκάζεται να αφήσει το παιδί της κάποιους μήνες εξαιτίας της δουλειάς της. Εσείς, προσωπικά, τι θα θυσιάζατε για την επαγγελματική σας εξέλιξη;

Η «Αγγέλα» ερωτεύτηκε τον "Μάξιμο" και έχτισε την σχέση τους καλύπτοντας την αληθινή της ταυτότητα. Ρίσκαρε να κάνει οικογένεια μαζί του, αλλά δεν μπόρεσε να την προστατέψει, γιατί τα θεμέλια της γκρεμίστηκαν όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Ήταν η φύση της δουλειάς της τέτοια, που συνήθως δεν επιτρέπει στους μυστικούς πράκτορες να έχουν μια φυσιολογική ζωή με σύζυγο και παιδιά.  Σίγουρα ως Νεφέλη δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό το επάγγελμα, να ζω διπλή ζωή. Όπως επίσης αν είχα παιδί, δεν θα άντεχα να το παρατήσω. Έχω μεγάλη αδυναμία στα παιδιά και θεωρώ πως είναι σοβαρή υπόθεση το μεγάλωμα και η φροντίδα τους.

 

Σε ένα από τα επεισόδια της σειράς, βλέπουμε την «Αγγέλα» να λέει πως ρίσκαρε τα πάντα για χάρη του "Μάξιμου". Προσωπικά, θα ρισκάρατε τα πάντα για έναν μεγάλο έρωτα;

Ναι, θα ρίσκαρα. Είμαι πολύ συναισθηματική και ερωτεύομαι βαθιά. Οπότε για έναν μεγάλο έρωτα θα έκανα τα πάντα!

 

Αν δεν είχατε αυτό το ρόλο στη σειρά  ποιο άλλο ρόλο θα θέλατε να έχετε και γιατί;

Όλους! Η αλήθεια είναι πως όλοι οι χαρακτήρες της σειράς, είναι πολυδιάστατοι, πολύπλευροι και πολυεπίπεδοι. Σε αυτό ευθύνεται η σεναριογράφος μας, η Τίνα Καμπίτση, η οποία έχει δημιουργήσει χαρακτήρες ρεαλιστικούς, ανθρώπινους, με σκοτεινό αλλά και φωτεινό εαυτό, με τους οποίους ταυτίζεται ο κόσμος. Όλοι οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτεροι. Αν πρέπει να επιλέξω, θα έλεγα όλους, με μια μικρή όμως αδυναμία στον ρόλο του "Ντίνου".

 

Τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια του «Daddy Cool»; Πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος σας;

Η «Αγγέλα» νοιώθει να χάνει τον «Μάξιμο» και σιγά-σιγά και τον εαυτό της. Αρχίζει να αντιδράει σπασμωδικά. Ζηλεύει, έχει εκρήξεις συναισθημάτων και δεν ξέρει πώς να φερθεί κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο. Μέσα σε όλα αυτά έχει τεθεί και σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία και της λείπει ο παλιός δυναμικός εαυτός της. Θα υπάρξουν εξελίξεις και αποκαλύψεις, οι οποίες θα την ωριμάσουν.

Εκτός από την τηλεόραση, μπορούμε να σας δούμε και στη παράσταση «Ίσια δικαιώματα» στο θέατρο «Vault».Θα μας μιλήσετε για το έργο και για το δικό σας ρόλο;

Η παράσταση «Ίσια Δικαιώματα» βασίζεται σε συνεντεύξεις μεταναστριών που εργάζονται ως φροντίστριες ηλικιωμένων. Η Μαρία Τσιμά συνέλεξε προσωπικές μαρτυρίες γυναικών που έχουν έρθει στην Ελλάδα από διάφορες χώρες. Ο δικός μου ρόλος έρχεται από την Λιθουανία. Είναι η «Οξάνα» που έχει αφήσει τον άντρα και τα παιδιά της στη Λιθουανία και ζει στην Αθήνα τα τελευταία 6 χρόνια φροντίζοντας την κυρία Δώρα. Η κυρία Δώρα είναι αρκετά μεγάλη σε ηλικία, χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και δεν διευκολύνει την Οξάνα να την βοηθήσει. Βλέπουμε την σχέση που αναπτύσσουν, μια σχέση μάνας- κόρης, κούκλας- παιδιού, μέσα από την ματιά της «Οξάνας». Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει η Ελένη Γεωργοπούλου και παρουσιάζεται στο θέατρο Vault Theatre Plus, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00μμ. Την σκηνή μοιράζομαι με τις υπέροχες Αναστασία Κατσιναβάκη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Μαρίνα Πανηγυράκη και Στέλλα Ράπτη.

 

Είναι δύσκολο σήμερα κάποιος να είναι ηθοποιός; Σας τρομάζει το μέλλον του επαγγέλματος και η ανεργία;

Πάντα υπήρχαν δυσκολίες στο επάγγελμα του ηθοποιού. Είναι ελάχιστες οι ευκαιρίες εργασίας και οι αμοιβές συνήθως είναι χαμηλές. Πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε ασφαλιστική κάλυψη και πολλοί ηθοποιοί κάνουν κι άλλες δουλειές για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Η ανεργία στο χώρο μας δεν με τρομάζει, είναι και η φύση της δουλειάς τέτοια, βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας 3 με 4 φορές το χρόνο. Έχω μάθει να δουλεύω από μικρή και να είμαι ανεξάρτητη και έχω εργαστεί σε διάφορες δουλειές. Το μόνο που με ρίχνει ψυχολογικά, είναι όταν βρίσκομαι για ένα μεγάλο διάστημα μακριά από το επάγγελμα που αγαπώ και έχω επιλέξει, κι αυτό γιατί μου λείπει.

 

Πότε μία μέρα είναι όμορφη για εσάς;

Όταν κυλάει η μέρα χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.

Ποια από τις συμμετοχές σας στο θέατρο ξεχωρίζετε και γιατί;

Θα μιλήσω για αγαπημένες συνεργασίες με ανθρώπους που γνώρισα και αγαπώ πολύ. Ξεχωρίζω λοιπόν τη συνεργασία μου, με την Άννα Παναγιωτοπούλου, τη Θέμιδα Μαρσέλλου, την Έλλη Παπακωνσταντίνου, την Ελένη Γεωργοπούλου και τον Γρηγόρη Καραντινάκη.

 

Σε καιρό οικονομικής κρίσης, ο κόσμος πηγαίνει εύκολα στο θέατρο ή είναι περισσότερο επιλεκτικός στις παραστάσεις που παρακολουθεί; Τι πιστεύετε;

Νομίζω πως είναι επιλεκτικός. Υπάρχουν πολλές παραστάσεις και η επιλογή είναι δύσκολη. Ο κόσμος δεν βγαίνει τόσο συχνά στο θέατρο όπως παλαιότερα και όταν το αποφασίζει το κάνει επιλεκτικά.

Τέλος,  τι είναι αυτό που μπορεί να σας συγκινήσει και τι να σας κάνει να χαμογελάσετε;

Είμαι ευσυγκίνητη αρκετά θα έλεγα, ακόμα και με τα πιο απλά πράγματα. Με συγκινούν πολύ οι ηλικιωμένοι, τους αγαπώ πολύ. Μπορεί να με κάνει να χαμογελάσω το βαφτιστήρι μου. Του έχω ιδιαίτερη αδυναμία και ένα χαμόγελό του μπορεί να μου φτιάξει τη μέρα.