Ο φελλός που δεν επέπλεε στο νερό

2020-02-24 08:42

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Ο κίτρινος φελλός που ξεχώριζε κάπως από όλους τους υπόλοιπους, ήταν για άλλη μια φορά στεναχωρημένος, πάλι μιλούσαν άσχημα για αυτόν.
“Για δες τον αποτυχημένο!” φώναξε ο πιο μεγάλος φελλός και όλοι οι άλλοι χαχάνισαν επιδεικτικά.
“Πράγματι αποτυχημένος φίλοι μου, αφού είναι ο μόνος που δεν μπορεί να επιπλέει στο νερό. Πρέπει να τον διώξουμε, δεν ανήκει σε μας!”
Όλοι συμφώνησαν τελικά πως αυτός ο φελλός που τους ντρόπιαζε όφειλε να απομακρυνθεί αμέσως. Κι έτσι μια νύχτα που το φεγγάρι έλαμπε περισσότερο κι από τον ίδιο τον ήλιο, ο φελλός που δεν επέπλεε στο νερό έφυγε από το τσίγκινο κουτί στο οποίο έμενε. Περιπλανήθηκε για μέρες ολόκληρες σε μέρη άγνωστα και γνωστά. Έψαξε να βρει νέο μέρος για να μείνει μα του ήταν πολύ δύσκολο να συνηθίσει κάτι καινούριο.
Κάποια στιγμή μια μεγαλόσωμη αρκούδα του επιτέθηκε προσπαθώντας να τον κατασπαράξει. Ο φελλός μη μπορώντας να αντιδράσει διαφορετικά κύλησε προς την θάλασσα που ήταν σε κοντινή απόσταση. Είχαν ήδη περάσει πάνω από δέκα λεπτά κι ο φελλός δεν καταλάβαινε τι ακριβώς είχε συμβεί. Μα δεν θα έπρεπε να έχει ήδη πνιγεί; Δεν ήταν ένας άχρηστος και τιποτένιος φελλός; Σαστισμένος διαπίστωνε πόσο λάθος είχε κάνει .Ο φόβος και η προσπάθεια να γλιτώσει από τα κοφτερά νύχια του ζώου τον είχαν κάνει δυνατό και γεμάτο αυτοπεποίθηση. Ναι ήταν γεγονός,ο φελλός πλέον επέπλεε! Χαμογελώντας πήρε τον δρόμο της επιστροφής...