Ο καθρέφτης που έπεσε απ’τον ουρανό

2020-07-20 10:07

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Κανείς δεν είχε καταλάβει ποτέ πως βρέθηκε αυτό το θεόρατο αντικείμενο στην μέση της πλατείας της πόλης. Ο καθένας έδινε την δική του ερμηνεία ενώ κάποιοι δήλωναν άγνοια. Ήταν ένας τεράστιος καθρέφτης φορτωμένος με πολύτιμους λίθους, εντυπωσιακός κι αρχοντικός. Οι περαστικοί τον χάζευαν στην κυριολεξία, ενώ οι λίθοι όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, δεν περνούσαν απαρατήρητοι.Ένας άνδρας γεμάτος αυτοπεποίθηση για τις σωματικές του αντοχές, είχε την φαεινή ιδέα να τον πάρει σπίτι του. Δυστυχώς όμως για εκείνον ο καθρέφτης θα αποδεικνυόταν πιο ισχυρός από τα μπράτσα του, αφού χιλιοστό δεν μετακινήθηκε από την θέση του.
Οι πολύτιμοι λίθοι λειτούργησαν δελεαστικά κι όλοι οι ενήλικες ήθελαν να μεταφέρουν τον αλλόκοτο αυτό καθρέφτη στο σπίτι τους ώστε να αφαιρέσουν με βίαιο τρόπο τα πετράδια. Ώσπου ένα μικρό κορίτσι πλησίασε τον καθρέφτη δίχως να ασχοληθεί με τα πετράδια.
“Ω μα τι βλέπω μέσα στον καθρέφτη;”έκανε ξαφνιασμένα.”Βλέπω παιδάκια που πεινάνε, μανούλες μαυροφορεμένες, παιδιά που είναι σκυμμένα όλη την ώρα πάνω από το κινητό τους, βλέπω άρματα πολεμικά, τσουνάμι, πυρκαγιές...”
Κάποια στιγμή σταμάτησε να μιλάει αφού ένας λυγμός έφραξε τον λαιμό του. Ένας παππούς με λευκά σας τα χιόνια μαλλιά το πλησίασε.
“Πόσο δίκιο είχες μικρή μου και πόσο άδικο εμείς οι μεγάλοι που πήγαμε κοντά στον ουρανοκατέβατο καθρέφτη μόνο και μόνο για να αρπάξουμε τα σμαράγδια και τα ρουμπίνια του. Ενώ εσύ κοπέλα μου μπόρεσες και κοίταξες μες την ψυχή του. Είδες την στεναχώρια και τον πόνο που έχει για όλα όσα συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη Γη,για τα οποία φέρουμε τεράστια ευθύνη!”
Ο καθρέφτης έμεινε για λίγες μέρες ακόμη στην πλατεία και πλέον δεν τον πλησίαζαν για το ακριβό φορτίο του. Κάποιοι προβληματίστηκαν, άλλοι αδιαφόρησαν και κάποιοι υποσχέθηκαν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Λένε ότι ο καθρέφτης εξαφανίστηκε κι εμφανίστηκε στις αυλές ανθρώπων της εξουσίας...
 
(Tην κ. Χριστίνα Καρρά, μπορείτε να την βρείτε εδώ)
(Την κ. Χριστίνα Καρρά, μπορείτε να την βρείτε εδώ)

Διαβάστε περισσότερα: http://www.best-news.gr/news/i-synomosia-ton-zygarion/
(Την κ. Χριστίνα Καρρά, μπορείτε να την βρείτε εδώ)

Διαβάστε περισσότερα: http://www.best-news.gr/news/i-synomosia-ton-zygarion/