Ο κατσαρίδας Πελοπίδας

2020-05-18 00:09

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Ω μα ελάτε τώρα μοσχοαναθρεμένες κυρίες μου! Μην κάνετε πως δεν με αναγνωρίζετε,θα ήταν τουλάχιστον φαιδρό από την πλευρά σας. Έχω μπει στα "παλατάκια"σας ουκ ολίγες φορές. Kάποια στιγμή έχετε αναρωτηθεί αν ήμουν όντως εγώ που έκοβα βόλτες κάτω από το ασκούπιστο κρεβάτι σας ή αν ήμουν όντως εγώ που δοκίμαζα χορευτικές φιγούρες αλα Τζον Τραβόλτα στα πλακάκια της κουζίνας σας.Oh yes my dear! Σας ενημερώνω περιχαρής ότι η φαντασία σας δεν σας παίζει κάποιο άσχημο παιχνίδι,εγώ ήμουν! Ο κατσαρίδας Πελοπίδας!
Α δεν θέλω γκριμάτσες του τύπου αηδιάζω και τα συναφή! Οι κεραίες μου δεν τα σηκώνουν κάτι τέτοια! Τι πάει να πει έχουμε καφέ χρώμα, φτερά και κεραίες; Αυτά μας κάνουν δηλαδή αποκρουστικά ως έντομα; Πιο αποκρουστικά είναι τα σιφόνια από τα οποία μπαίνουμε παρά εμείς. (Μεταξύ μας:Έχετε να τα καθαρίσετε από την εποχή που ο Νώε προσκαλούσε τα ζωάκια στην κιβωτό.)
Ω μα και είμαστε τόσα πολλά ζωή να έχουμε! Τι μας περάσατε μαμούχαλους σαν και του λόγου σας που το κάνετε στην χάση και στην φέξη; Αχ αυτές οι κατσαριδούλες μας! Γεννοβολάνε διαρκώς.Να τώρα η δικιά μου η κατσαριδίνα Εβελίνα περιμένει τα τριάντα πρώτα μας παιδιά. Μπα σε καλό μου θα με πάρουν τα ζουμιά! Συγκινήθηκα ο πατέρας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να είμαι λίγο καταγγελτικός. Ποιος είναι ο λόγος που όταν μας βλέπετε ουρλιάζετε σαν την άλλη που την έσφαζαν στο "ΨΥΧΩ"; Νομίζετε ότι η δική σας εμφάνιση μας είναι πιο ευχάριστη; Βρομιαρέοι ε βρομιαρέοι! Α μην μου ταράζεστε ευαίσθητες κυρίες μου. Όπου βρομιά και κατσαρίδα, έτσι δεν λέτε; Άρα για να σουλατσάρουμε ανενόχλητα στο τσαρδί σας σημαίνει πως ξεχνάτε να περάσετε καλά και τις γωνίες δήθεν νοικοκυρές μου!
Θα επιθυμούσα επίσης να αναφερθώ και στην φράση κλισέ "Μόνο οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου!" Τι φθόνος σας πιάνει όταν την εκστομίζετε! Ε λοιπόν μαγκιά μας. Είμαστε fit κι αντέχουμε. Όχι σαν κι εσάς που σας σηκώνουν ώρες ώρες με γερανό από τον καναπέ.
Για το τέλος αυτό προς όλες τις μανταμίτσες..
 
"Τον κατσαρίδα Πελοπίδα με την παντόφλα όσο κι αν τον κυνηγάς
τον χρόνο μανταμίτσα μου γλυειά τον σπαταλάς"
Φιλάκια στα μουτράκια, Πελοπίδας